La Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, în premieră

Noaptea Albă a Roboţilor

În perioada 14 noiembrie – 25 noiembrie are loc în toată Europa iniţiativa numită Săptămâna Europeană a Roboticii, o iniţiativă ce are drept scop informarea publicului larg cu privire la robotică, programare şi subiecte legate de viitor.

De după-amiază şi până seara sunt organizate simultan, în întreaga ţară, diverse evenimente, de la Bucureşti şi până la Gura Humorului, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului şi la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

Anul acesta, pe 22 noiembrie, la Colegiul „Alexandru cel Bun” va fi organizată, pentru prima dată, Noaptea Albă a Roboţilor, un eveniment de conştientizare adresat publicului larg, asemănător Nopţii Albe a Muzeelor.

În Bucureşti vor avea loc mai multe evenimente, unde pot fi văzuţi roboţii umanoizi 3-5CU, N33-C00, 3-L3-NA, AM-3-L1A şi roboţi pentru educaţie: Alpha, Ozoboti, Micro:Biti, capete robotice vorbitoare şi multe altele.

La Facultatea de Matematică şi Informatică, Universitatea din Bucureşti, va avea loc un Hackathon de construit roboţi de linie. La Universitatea Politehnică, va avea loc QUBE.Official DEMO şi vor fi prezente peste zece echipe.

În 2017, când s-a organizat pentru prima dată la nivel naţional, România a ieşit pe locul 3 la nivel european ca număr de evenimente înregistrate, ceea ce demonstrează numărul mare de grupuri de iniţiativă interesate de acest subiect, precum şi apetitul, atât al copiilor, cât şi al adulţilor, către acest domeniu. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: