Preşedintele CJ Gheorghe Flutur a predat constructorului amplasamentul DJ 178 C Rădăuţi – Frătăuţii Vechi – Frătăuţii Noi – Bilca – Vicovu de Sus

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a predat constructorului, ieri, amplasamentul pentru realizarea lucrărilor de asfaltare a drumului judeţean DJ 178 C Rădăuţi – Frătăuţii Vechi – Frătăuţii Noi – Bilca – Vicovu de Sus, în valoare de 8,1 milioane de euro.

Gheorghe Flutur a spus că prin proiectul de modernizare vor fi asfaltaţi 21,5 km de drum, se vor realiza 12 poduri şi 112 podeţe, şanţuri de pământ şi rigole carosabile.

„Este un drum foarte circulat, drept care va fi lărgit şi se vor aplica trei straturi de asfalt” a spus preşedintele CJ Suceava.

El a reamintit că acest proiect de modernizare a drumului judeţean DJ 187 C a fost scos la licitaţie de mai multe ori, dar că nu s-a prezentat niciun ofertant, din cauza legislaţiei date de PSD, care avut ca efect creşterea manoperei şi a preţurilor la materiale.

„Am fost nevoiţi să găsim surse şi să punem noi, Consiliul Judeţean Suceava, o diferenţă de peste 750.000 lei” a spus Flutur.

El a mai spus că autorităţile judeţene sunt în fază avansată de evaluare a ofertelor pe drumul strategic Suceava – Iaşi, atât tronsonul Suceava – Ipoteşti – Bosanci – Udeşti – Liteni – Dolhasca – limita cu judeţul Iaşi, cât şi tronsonul Suceava – Moara – Frumoasa – Liteni/Moara – Zahareşti – Stroieşti – Vâlcele – Costâna – Dărmăneşti.

„Din păcate şi aici, din cauza Ordonanţei 114/2018 dată de Guvernul PSD, procedurile de licitaţii au durat foarte mult, derularea investiţiei fiind foarte mult întârziată. După ce Guvernul PSD a refuzat să asigure diferenţa, am fost nevoiţi să facem un împrumut pentru a completa necesarul din fonduri proprii. Iar acum, în sfârşit, avem o veste bună, sunt ofertanţi, aşa că din primăvară vor începe lucrările şi pe acest drum extrem de important” a conchis preşedintele Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: