Guvernul Orban nu doar că nu va opri proiectele PNDL, ci va dezvolta un PNDL 3, pentru extinderea reţelelor de gaze naturale

Preşedintele PNL Suceava şi al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că noul guvern condus de Ludovic Orban va dezvolta un program naţional de extindere a reţelelor de gaze naturale în ţară şi că va continua şi programele PNDL 1 şi PNDL 2.

Preşedintele Flutur a spus că, în ceea ce priveşte Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), Guvernul Ludovic Orban nu numai că nu va opri proiectele derulate, ci le va finanţa mai departe, dezvoltând şi un PNDL 3, care se va axa cel mai mult pe reţele de gaze naturale.

„E vorba de racordarea României la gaze naturale. În primul rând se vizează o abordare serioasă cu gazele din Marea Neagră şi acesta este proiectul pe care Klaus Iohannis cere să se întâmple cât de repede, să nu rămânem la mâna ruşilor cu importul de gaze şi, când ţi-e lumea mai dragă, să-l scumpească. Avem resursa noastră în Marea Neagră” a spus Flutur.

El a spus că extinderea de reţele de gaz va trebui făcută pe un alt program naţional de dezvoltare locală.

În ceea ce priveşte proiectele realizate prin cele două programe PNDL, preşedintele Flutur a apreciat că s-au făcut investiţii mici, fără impact major, arătând că, spre exemplu, în Ungaria s-a făcut autostradă până în Borş.

„Noi am făcut datorii pentru nimic şi nu am absorbit banii europeni gratis. Asta te doare” a spus Flutur.

El a explicat că lipsa de proiecte majore a făcut ca românii să plece să construiască autostrăzi în Marea Britanie sau în alte ţări vestice.

„Vinerea vezi din Rădăuţi autocarele Rădăuţi – Londra, Rădăuţi – Dublin. Acolo nu sunt turişti, acolo sunt mozaicari, faianţari, care se duc să facă autostrăzi în Marea Britanie. Nu am avut înţelepciunea să-i ţinem acasă” a spus Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: