Facultatea de Silvicultură din Suceava îşi manifestă dezacordul cu privire la criteriile de selecţie aplicate de Regia Naţională a Pădurilor în recrutarea inginerilor silvici stagiari

În data de 14 noiembrie 2019, Regia Naţională a Pădurilor a organizat o selecţie a candidaţilor în vederea ocupării posturilor de inginer silvic stagiar. Concursul de selecţie nu s-a limitat la verificarea competenţelor cerute de postul respectiv, ci a introdus drept criterii de notare vechimea şcolii silvice şi cifra de şcolarizare a unităţii de învăţământ pe care a absolvit-o candidatul.

Faţă de această situaţie, înţelegem să amintim Regiei Naţionale a Pădurilor că articolul 29, al. (3) din Codul muncii prevede că informaţiile cerute, sub orice formă, de angajator persoanei care solicită angajarea, cu ocazia verificării prealabile a aptitudinilor, nu pot avea un alt scop decât acela de a aprecia capacitatea de a ocupa postul respectiv, precum şi aptitudinile profesionale. Considerăm că vechimea instituţiei de învăţământ absolvite şi cifra de şcolarizare nu pot constitui criterii de evaluare a aptitudinilor profesionale. Prezenţa acestor criterii în formula de calcul a punctajului final obţinut de candidat reprezintă, în mod evident, o manifestare de discriminare în sensul Ordonanţei de Guvern nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare.

Facultatea de Silvicultură Suceava consideră că studenţii pe care îi pregăteşte pot face faţă cu succes oricărui concurs transparent şi nediscriminatoriu, organizat în condiţiile legii. Examenul de licenţă al specializării Silvicultură se desfăşoară pe baza unei proceduri transparente care are la bază o testare teoretică obiectivă, ce conţine un set complex de întrebări, definiţii şi aplicaţii, format care poate constitui oricând un model de testare replicabil la nivel naţional.

Dacă Regia Naţională a Pădurilor, unul dintre principalii angajatori ai absolvenţilor specializării Silvicultură, doreşte o apreciere unitară a competenţelor viitorilor ingineri stagiari, acest lucru se poate implementa sub forma unui examen de atestat naţional, organizat de comun acord cu angajatorii din domeniu şi cu toate unităţile de învăţământ care pregătesc ingineri silvici. Ne exprimăm convingerea că Procedura de recrutare a RNP Romsilva va fi modificată în sensul eliminării acestei regretabile discriminări şi ne manifestăm deschiderea faţă de orice propunere de cooperare vizând verificarea unitară la nivel naţional a aptitudinilor profesionale ale absolvenţilor ingineri silvici. (Comunicat de presă)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: