Suceava

Containere pentru colectarea articolelor de îmbrăcăminte

Locuitorii municipiului Suceava vor avea la dispoziţie locuri special amenajate pentru debarasarea de hainele care nu le mai sunt de folos. Potrivit primarului Ion Lungu, printre proiectele propuse de cetăţeni în cadrul procedurii „bugetării participative”, la finele lui 2018, se numără şi cel privind amplasarea în cartiere a unor containere pentru colectarea articolelor de îmbrăcăminte pe care sucevenii nu le mai folosesc şi de care vor să scape.

„Suntem în faza de achiziţie, de acest lucru ocupându-se Narcisa Marchitan, la Direcţia de Asistenţă Socială. Sper ca, în două săptămâni, să avem aceste containere, să le amplasăm în mai multe zone din oraş, în aşa fel încât sucevenii să poată depune aceste textile” a precizat primarul Ion Lungu.

Anton Curelaru, administratorul Diasil Service, a declarat că, din momentul în care noile containere vor fi distribuite în oraş, lucrătorii societăţii de salubritate menajeră vor ridica periodic îmbrăcămintea în cauză, o vor sorta, cea de calitate fiind distribuită persoanelor interesate, în timp ce hainele de neutilizat vor fi dirijate spre incinerare. La rându-i, viceprimarul Lucian Harşovschi face un apel către suceveni să se adreseze personalului Primăriei, specializat în verificarea modului în care se face colectarea selectivă a gunoiului menajer, care poate fi identificat prin echipamentul distinctiv pe care îl poartă. „Îi rog pe suceveni să se adreseze colegilor noştri de la Primărie, care iniţial au fost reticenţi în a purta aceste haine. Însă este foarte bine să fie vizibili în oraş, chiar dacă uneori sunt certaţi sau admonestaţi. Sucevenii trebuie să înţeleagă că este bine să fim prezenţi între ei, să constatăm unele dintre probleme şi apoi să şi le rezolvăm” a explicat Lucian Harşovschi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: