Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul, cu întrebări pentru ministrul de Interne:

Care este deficitul de personal din IPJ Suceava, care este cifra de şcolarizare pentru şcolile de ofiţeri de poliţie?

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul vrea să afle de la ministrul de Interne Ion Vela care este strategia lui privind soluţionarea deficitului de personal la nivelul Poliţiei Române şi care va fi cifra de şcolarizare pentru anul 2020.

După ce îl felicită pentru învestirea în funcţia de ministru şi îi urează succes în realizarea obiectivelor pe care şi le-a propus, asigurându-l de întreaga lui susţinere la nivelul Parlamentului României, deputatul Dumitru Mihalescul îi cere ministrului să prezinte situaţia deficitului de personal din Poliţia Română.

„Toţi cetăţenii români cunosc situaţia deosebit de dificilă pe care aţi găsit-o la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi, în acest context, aşteptările societăţii sunt deosebit de importante, în condiţiile în care siguranţa cetăţeanului a fost puternic periclitată prin deciziile foarte slabe luate în ultimii ani. Una dintre primele probleme la care ministerul trebuie să răspundă urgent este legată de deficitul uriaş de personal care se înregistrează la nivelul Poliţiei Române, în special în mediul rural” explică deputatul.

El arată că, având în vedere că ultimul ministru a redus drastic cifra de şcolarizare în învăţământul de profil, îi cere ministrului actual să precizeze care este deficitul de personal la nivelul Poliţiei Române la nivel naţional şi, în particular, la nivelul judeţului Suceava.

El solicită ministrului să precizeze cum anticipează să rezolve problema interimatelor pe funcţiile de conducere din inspectoratele judeţene de poliţie, dar şi pe structurile subordonate.

Totodată, deputatul liberal sucevean vrea să afle şi care este cifra de şcolarizare pe care o va propune pentru anul următor pentru şcolile de ofiţeri de poliţie/ Academia de Poliţie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: