Amenzi în valoare de aproape 80.000 lei aplicate în cadrul unei acţiuni de combatere a delictelor silvice

Pe parcursul săptămânii trecute, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava şi cei din cadrul subunităţilor teritoriale de poliţie, în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava şi ai Direcţiei Silvice Suceava, au organizat acţiuni punctuale pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării şi prelucrării masei lemnoase.

În cadrul acţiunii au fost efectuate 25 de controale, fiind constatate două infracţiuni. Totodată, au fost aplicate 139 de amenzi, în valoare de 78.190 lei. Pe lângă aceasta, poliţiştii au confiscat 280,54 mc de material lemnos, în valoare de 74.460 lei.

De exemplu, în data de 11 noiembrie, poliţiştii au efectuat un control la o societate comercială din comuna Păltinoasa, cu punct de lucru în comuna Stroieşti.

Astfel, a fost constatat că firma nu deţinea în depozit cantităţile de 164,44 mc lemn de lucru şi 2,43 mc cherestea de esenţă răşinoase, volum determinat ca diferenţă între stocul scriptic şi stocul faptic inventariat la data efectuării controlului.

Totodată, echipa de control a mai constatat şi că societatea nu respecta obligaţia legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru şi opera în mod eronat datele în aplicaţia informatică pe linie de silvicultură.

În cauză au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.000 lei. Ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţilor de 164,44 mc lemn de lucru şi 2,43 mc cherestea de esenţă răşinoase, în valoare totală de circa 35.400 lei.

În data de 14 noiembrie, în urma controlului efectuat la o întreprindere individuală din comuna Slatina, s-a constatat că societatea deţinea în depozit cantitatea de 30,09 mc cherestea de esenţă răşinoase fără documente care să ateste provenienţa legală, cantitate determinată ca diferenţă între stocul scriptic şi stocul faptic inventariat la data efectuării controlului.

Totodată, echipa de control a mai constatat şi că societatea nu respectă obligaţia legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru, operează în mod eronat datele în aplicaţia informatică pe linie de silvicultură şi nu înscrie la zi şi în ordine cronologică avizele de însoţire a materialului lemnos în registrul de evidenţă a intrărilor/ieşirilor, conform prevederilor legale în vigoare.

În cauză s-a dispus sancţionarea societăţii, fiind aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 30,09 mc cherestea de esenţă răşinoase în valoare de 19.227 lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: