Rapperul will.i.am a acuzat de rasism o însoţitoare de zbor

Will.i.am is interviewed by NASA TV, Friday, June 1, 2018 at the John F. Kennedy Center for the Performing Arts ahead of the „National Symphony Orchestra Pops: Space, the Next Frontier,” celebrating NASA’s 60th Anniversary in Washington DC. The event featured music inspired by space including artists Will.i.am, Grace Potter, Coheed & Cambria, John Cho, and guest Nick Sagan, son of Carl Sagan. Photo Credit: (NASA/Aubrey Gemignani)

Rapperul will.i.am din trupa Black Eyed Peas a acuzat de rasism o însoţitoare de zbor a companiei australiene Quantas, fiind aşteptat de poliţie la aterizarea în Sydney, după ce i s-a atras atenţia că nu a ascultat anunţurile de siguranţă pentru ultima parte a zborului, arată Reuters.

Muzicianul călătorea la Sydney pentru a susţine un concert. Rapperul a comunicat pe Twitter fanilor săi că una dintre însoţitoarele de zbor este „foarte agresivă” şi că „îşi concentrează frustrările doar asupra persoanelor de culoare”. După 15 minute, will.i.am publica o fotografie în care apare un ofiţer de poliţie, comentând faptul că femeia, al cărei nume îl pomeneşte, a chemat poliţia pentru că purta căşti şi nu a auzit anunţurile de siguranţă de la aterizare.

Compania Qantas a anunţat luni că va oferi asistenţă juridică însoţitoarei de zbor în faţa acuzaţiilor de rasism, numind incidentul o „neînţelegere”.

Poliţia federală australiană a confirmat faptul că a vorbit cu echipajul şi cu pasagerii la aeroport şi că nu a fost nevoie de niciun fel de alte măsuri, astfel încât „consideră chestiunea încheiată”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: