Deputatul sucevean Alexandru Băişanu, purtător de cuvânt al Partidului Forţa Naţională:

Ne dorim să renaştem flacăra vie a naţionalismului în România

Membrii Biroului Permanent Central al Partidului Forţa Naţională au ales, recent, noul preşedinte interimar al formaţiunii politice, în persoana senatorului Teodor Meleşcanu, prim-vicepreşedintele partidului, deputatul Graţiela Gavrilescu, precum şi purtătorul de cuvânt, deputatul Ştefan Baişanu.

În cadrul declaraţiilor de presă susţinute la sfârşitul şedinţei, preşedintele interimar al Forţei Naţionale, Teodor Meleşcanu, a afirmat: „Mulţumesc celor care au creat aceasta Forţă precum şi celor care s-au alăturat acestui partid! Suntem un partid de centru. Preocuparea pentru noi este aceea de a contribui, cu adevărat, la revigorarea României, la crearea unei platforme civice şi politice care să asigure progresul social, economic în favoarea românilor. Am stabilit obiectivul de a participa la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor. Din toate analizele care s-au făcut, rezultă că aproximativ 20% din electorat îşi doreşte un partid naţional care să promoveze interesele românilor şi României în interior şi în exterior. Sunt convins că vom aduce în România un alt fel de a face politică. Nu dorim ca dezbinarea din România să continue, dorim să contribuim la adunarea tuturor celor care gândesc româneşte”.

La rândul său, prim-vicepreşedintele partidului, Graţiela Gavrilescu, a declarat: „Suntem români, ne dorim să trăim într-o Românie unită şi cuvântul de ordine al Partidului Forţa Naţională este respectul. Respect pentru toţi românii, respect pentru resursele noastre naţionale, respect pentru cei cu care suntem parteneri. Dorim ca acest partid să poată să creeze locul în care toţi românii să simtă româneşte şi care îşi doresc, în acelaşi timp, să trăiască într-o ţară stabilă, o ţară care, atât de bogată fiind, nu trebuie să fie împărţită între buni şi răi, între bărbaţi şi femei, între tineri şi vârstnici. Nu trebuie să împărţim ţara în culori. Suntem o singură ţară, un singur popor. Trebuie să păstrăm forma ţării aşa cum a fost ea făcută la Marea Unire. Şi mai trebuie ceva: resursele acestei ţări să nu fie vândute şi să nu fie la cheremul oricăruia. Noi suntem cei care decidem. Vom face ca acest partid să poată să îşi deschidă porţile tuturor românilor, indiferent de etnie. Este partidul românilor din România şi al românilor de pretutindeni”.

Deputatul Ştefan Baişanu, purtătorul de cuvânt al Partidului Forţa Naţională, a afirmat: „Fac parte dintr-o echipă de români, de creştini care ne dorim să renaştem flacăra vie a naţionalismului în România. Nu este un partid clasic. Este o mişcare pe care o simţim cu toţii din ce în ce mai pregnantă la nivelul fiecărui cetăţean din România. Nu cred că există român care să nu simtă cu inima şi cu sufletul că aparţine acestui pământ, că e mândru că e român şi vorbeşte limba română. România trebuie să fie demnă şi în picioare. Demni, atât unii în faţa celorlalţi, cât şi noi toţi, în faţa Europei şi a celorlalte naţiuni. Am avut senzaţia, de-a lungul timpului, că e o infracţiune să fii român, că e un delict să vorbeşti limba română, că e o ruşine să îţi susţii tradiţiile şi neamul. S-a terminat cu aceste lucruri şi cred că, în fibra fiecăruia dintre noi, stă dorinţa de a arăta lumii întregi că suntem un neam capabil , luaţi individual şi ca întreg”.

Referindu-se la orientarea partidului Forţa Naţională, Mircea Găinuşă, membru fondator al partidului, secretar general al formaţiunii, a declarat: „Partidul Forţa Naţională este un partid naţional şi naţionalist luminos, cu reprezentare în Parlamentul României, are reprezentare în toate judeţele ţării şi în toate sectoarele municipiului Bucureşti. Partidul Forţa Naţională este partidul naţiunii române, este vocea poporului şi va reprezenta pentru România forţa schimbării, care va arăta demnitatea poporului român. Partidul Forţa Naţională este un partid de gândire exclusiv românească, nu este un partid pivot, coordonat din afara ţării sau de forţe oculte din interior. De aceea, partidul Forţa Naţională nu trebuie asociat cu nicio formaţiune politică existentă, partidul fiind centrat pe problemele ţării şi mai puţin pe doctrine şi ideologii”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: