Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, continuă să-l critice pe Klaus Iohannis şi refuză să se delimiteze de campania electorală a PSD

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunţat, luni, că nu se poate delimita de campania electorală a PSD, aşa cum i-a sugerat deputatul PNL Ioan Bălan şi îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis de minciună.

Vă prezentăm integral dreptul la replică al senatorului Ioan Stan. (N.B.)

Dl deputat PNL Ioan Bălan îmi solicită, imperativ şi cu tente patetice, ca, împreună cu organizaţia suceveană a PSD, să mă delimitez de campania electorală a partidului din care fac parte. Curaj sau tentativă de sinucidere politică? Înclin spre a doua supoziţie. Numai aşa îmi pot explica absurditatea unei astfel de cereri. Dl deputat pretinde că are argumente pentru o astfel de solicitare şi se porneşte să înşire o seamă de luări de poziţie a unor colegi de partid cărora rezervele de răbdare li s-au epuizat şi care nu mai lasă netaxate nici minciunile, nici îndemnurile la linşaj, nici chemările la eliminarea PSD din viaţa politică. Dl deputat îndrăzneşte aşa ceva pentru că este obişnuit să nu-l băgăm în seamă. Pe el şi pe cei ce mărşăluiesc sub flamurile iohanniste, la umbra cărora au proferat cele mai abjecte îndemnuri, mergând până la folosirea bâtelor, împotriva noastră. Eu nu voi recurge la critici legate de costumele, cravatele, ceasurile ori şosetele dlui Johannis. Pe lângă faptul că m-ar dezonora o astfel de abordare, nu văd ce rost ar avea câtă vreme am întrebat cât costă naveta săptămânală Sibiu – Bucureşti şi retur şi n-am primit niciun răspuns. Încerc însă a pricepe cererea dlui deputat şi pentru asta am totuşi nevoie de câteva precizări.

Mi se cere să mă delimitez de singurul partid din care am făcut vreodată parte. Aşa că mă simt îndreptăţit să întreb: s-a delimitat dl Johannis de Forumul Democrat al Germanilor şi noi n-am aflat? Nu de alta dar, aşa cum dovedesc documente inatacabile, la 13 iunie 2002, aniversându-şi ziua de naştere, preşedintele Forumului susmenţionat semna cu reprezentanţii PSD (pesemne partidul nu devenise încă „ciuma roşie”) un protocol prin care, ce să vezi, se angaja să sprijine programul de guvernare al PSD, la nivel naţional, regional şi local. Şi vă rog să nu credeţi că a fost o rătăcire de tinereţe. Nicidecum! Peste şapte ani, acelaşi Klaus Iohannis, neprihănitul atacat de adversarii politici pe nedrept, accepta să devină premierul liderului PSD Mircea Geoană. Aşa că sunt curios, ba chiar consider că am dreptul să întreb orice om de bun-simţ când a devenit PSD „ciuma roşie”. Dacă, aşa cum afirmă candidatul pe care îl împodobiţi cu aşa merite încât roşeşte de jenă şi asfaltul spre Sibiu, PSD a fost o catastrofă timp de 30 de ani şi este imperioasă dispariţia sa, cum explică cetăţeanul în cauză alianţele de mai sus? Şi să fie clar pentru orice mânuitor facil de vorbe. Sibienii au meritat tot sprijinul pe care l-au primit. Iohannis, candidatul considerat merituos de dl Balan, este cel care a profitat de realizările obţinute în teritoriul sibian cu sprijin masiv PSD, întru acumularea de capital politic. Acelaşi PSD declarat, culmea ipocriziei, drept catastrofal. Când a minţit candidatul dvs., domnule deputat? Când a semnat protocolul sau acum când reprezentanţii săi din imediată apropiere cer românilor să pună mâna pe bâte în confruntarea cu PSD-ştii. Aşa ceva este permis în campania electorală? Nu vi se pare „odios şi mizerabil”? Nu crede deputatul atins grav de logoree că ar trebui ca înainte de a face afirmaţii despre ce a lăsat în ministerul pe care l-a condus unul sau altul dintre miniştrii PSD ar fi fost normal, că tot vrem o „Românie normală”, să se documenteze cât de cât? Ca să vadă şi alegătorii, cei care au primit pensii şi salarii sporite, scutiri de taxe şi impozite de la guvernul „toxic” cu cine au de a face.

Nu crede, de asemeni, că un candidat care „a ales să facă o campanie electorală printre oameni şi printre susţinători” care „s-a întâlnit cu mii şi mii de români cu care a discutat şi a răspuns la întrebări” ar trebui să-şi asume confruntarea directă cu contracandidatul său? Direct, bărbăteşte, nu prin interpuşi campioni la linguşeli şi violenţe verbale. Să spună electoratului român cu ce „victorii” şi-a împodobit primul mandat de are obrazul să-l ceară pe al doilea. Să spună cum a negat tot ce intenţiona guvernul nostru să facă, cum a încălcat prevederile Constituţiei, cum a nesocotit hotărârile Curţii Constituţionale, cum s-a pretat la cele mai incredibile manevre spre a-şi satisface nevoia prelungirii staţionării confortabile la Cotroceni. Cum a acceptat trădarea ca mijloc de instaurare a ceea ce are în sfârşit, guvernul său. Să spună şi să dovedească ceea ce spune. Că de vorbitori de gherilă nu ne temem, dar ne-am săturat!

Acesta este singurul mod în care înţeleg să mă delimitez de campania electorală a singurului partid din care am făcut şi voi face parte vreodată! Mulţumit?

 Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD,

 Senator PSD, ing. IOAN STAN

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: