Deputatul PNL Ioan Bălan îi cere liderului PSD Suceava să se delimiteze de „campania murdară şi mincinoasă” dusă de „arhanghelii negri” Codrin Ştefănescu şi Olguţa Vasilescu

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a cerut, duminică, într-o conferinţă de presă, liderului PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, să se delimiteze de campania murdară, mincinoasă şi de fake-news dusă de „arhanghelii negri” din PSD Codrin Ştefănescu şi Olguţa Vasilescu.

Ioan Bălan a spus că, la aceste alegeri, candidatul PNL, Klaus Iohannis, se regăseşte în cea mai bună formulă, corectă şi aşteptată de români, fiind votat de peste 3 milioane de români.

El a precizat că preşedintele Klaus Iohannis a ales să facă o campanie electorală printre oameni şi printre susţinători şi că s-a întâlnit cu mii şi mii de români cu care a discutat şi a răspuns la întrebări.

„Din păcate, în ultima perioadă vedem o campanie murdară, mincinoasă, bazată pe fake-news. Eu îi înţeleg pe cei de la PSD că au un candidat extrem de slab, despre care nu pot să vorbească” a spus Bălan.

El a adăugat că PSD, prin cei „doi arhangheli negri, Codrin Ştefănescu şi Olguţa Vasilescu”, face aceste lucruri care n-ar trebui să existe în politică şi se folosesc de suferinţa unui popor pentru a face campanie electorală candidatului lor.

„Eu cred că toţi ar trebui să spunem stop acestui mod de a face campanie şi cer public Organizaţiei PSD Suceava, preşedintelui Ioan Stan, să se delimiteze la maximum de această campanie” a spus Ioan Bălan.

El a arătat că nu este posibil într-un stat democratic, într-o campanie prezidenţială, ca PSD să vorbească despre nazism, despre lagăre de concentrare, despre sârmă ghimpată, despre neamţul care ar vorbi despre gazare şi multe altele culminând, zilele acestea, cu români care să poarte şi stea galbenă în piept.

„Mi se parte odios, mizerabil, monstruos chiar, să ajungem să facem astfel de campanie” a spus Bălan.

El a adăugat că dacă acum 5 ani spuneau că dacă va ajunge Klaus Iohannis preşedinte va tăia pensii şi salarii şi foloseau Poşta Română, acum acest sistem funcţionează cu mai mult aplomb şi a exemplificat cu o situaţie sesizată în Vrancea, unde poştaşii sunt puşi să spună „astfel de lucruri”.

Mai mult, Ioan Bălan a mai spus că cei doi, Codrin Ştefănescu şi Olguţa Vasilescu, transmit că românilor din străinătate li se vor impozita veniturile, că li se vor impozita banii pe care îi trimit în ţară.

„Este o măgărie pe care n-ar putea să o accepte un copil de clasa a IV-a” a spus Bălan.

Liderul liberal a mai arătat că Olguţa Vasilescu vorbeşte cu nonşalanţă despre Ministerul Muncii unde a lăsat vraişte, unde sunt oameni care aşteaptă să li aprobe pensia şi de 10 luni, iar alte peste 45.000 de persoane aşteaptă recalcularea.

Ioan Bălan a mai declarat că aceste minciuni peste minciuni sunt livrate de PSD pentru că nu pot să vorbească de candidatul partidului, care nu ştie cum să justifice obiectele de valoare foarte mare pe care le deţine.

„Ce ar putea să spună despre ceasul care azi e 5000 de euro, iar pe site-uri îl găsim la 20.000. Îi fac şi o ofertă, să-l vândă cu 5000 de euro ca să ne dovedească că nu valorează mai mult” a spus Ioan Bălan.

El a arătat că liderul PSD plânge de soarta românilor şi a pensionarilor în condiţiile în care vine în conferinţe de presă „împopoţonată” cu zeci de mii de euro cu diamante, cu pietre preţioase, cu obiecte extraordinar de scumpe şi pe care nici nu şi le asumă ca valoare.

Totodată, Ioan Bălan a mai identificat o manipulare PSD, cea potrivit căreia românii nu ar mai trebui să vină la vot în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale pentru că Klaus Iohannis este deja preşedinte.

De aceea, liderul liberal a făcut un apel sucevenilor să nu se lase manipulaţi de PSD şi să vină în număr cât mai mare duminica viitoare la alegeri.

„Klaus Iohannis merită să fie votat” a spus Ioan Bălan, care a menţionat că acesta este un preşedinte democrat, un preşedinte care ne va reprezenta cu cinste. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: