Fotbal

Suceveanul Sebastian Gheorghe va arbitra la Campionatul Mondial al Cluburilor

Brigada numărul unu din România pe plan internaţional – alcătuită din arădeanul Ovidiu Haţegan, orădeanul Octavian Şovre şi suceveanul Sebastian Gheorghe – a fost delegată de FIFA să oficieze la Campionatul Mondial al Cluburilor, competiţie ajunsă la a XVI-a ediţie, care se va desfăşura în Qatar, între 11 şi 21 decembrie. Brigada românească va fi ajutată din camera VAR de către spaniolul Juan Martinez Munuera şi francezul Benoît Millot. Pe lângă arbitrii români, în Qatar vor mai conduce partide încă patru brigăzi, din Algeria, SUA, Chile şi Qatar.

Până în acest moment s-au stabilit primele 5 echipe calificate. Este vorba despre Al Sadd (Qatar – echipă gazdă), Hienghene Sport (Noua Caledonie, Oceania – câştigătoare a Ligii Campionilor OFC), CF Monterrey (Mexic, CONCACAF – câştigătoarea Ligii Campionilor CONCACAF), Esperance Tunis (Tunisia, CAF – câştigătoarea Ligii Campionilor din Africa) şi Liverpool FC (Anglia, UEFA – câştigătoarea Ligii Campionilor UEFA). Acestora li se vor mai alătura alte două. Este vorba despre campioanele din America de Sud şi din Asia, fiind mari şanse ca Răzvan Lucescu să se afle şi el în Qatar, cu echipa saudită Al Hilal. Echipa pregătită de Lucescu junior s-a impus în manşa tur a finalei Ligii Campionilor Asiei, împotriva japonezilor de la Urawa, cu scorul de 1-0. Meciul retur, din Japonia, se va disputa pe 24 noiembrie.

Deţinătoarea titlului Campionatului Mondial al Cluburilor este Real Madrid, care a trecut în finala din 2018 de Al Ain, scor 4-1.

Sebastian Gheorghe a debutat în Liga I în urmă cu 13 ani, cu prilejul unui meci între Gloria Bistriţa şi Sportul Studenţesc Bucureşti, iar în anul 2016 a avut şansa de a fi delegat atât la Campionatul European din Franţa, cât şi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI