Liderul PMP Suceava, viceprimarul Marian Andronache:

PMP îl va susţine pe Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale

…cu condiţia ca acesta să participe la dezbateri publice

Liderul PMP Suceava, Marian Andronache, a anunţat că, pentru a avea sprijinul votanţilor PMP, Klaus Iohannis trebuie să facă minimul gest de a li se adresa acestora prin participarea la dezbateri publice.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PMP, viceprimarul Sucevei Marian Andronache, a anunţat că PMP îl va susţine pe candidatul de dreapta, Klaus Iohannis, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Marian Andronache a declarat că această decizie a fost luată luând în considerare două aspecte extrem de importante, respectiv împiedicarea liderului PSD Viorica Dăncilă de a ajunge preşedinte al României, dar şi acordul de colaborare politică existent între PMP şi PNL, prin care Guvernul condus de Ludovic Orban se angajează să pună în aplicare proiectele importante ale Mişcării Populare.

„Nu putem susţine ca partid de dreapta un candidat de stânga. Iar decizia legată de cât de mult ne vom implica în campanie o vom lua în cadrul Consiliului Executiv Naţional” a spus Andronache. El a arătat că membrii şi susţinătorii PMP vor merge la vot şi vor da un vot categoric anti-PSD, deoarece electoratul PMP este format din oameni de dreapta veritabili.

„Nu se pune problema de a transfera voturile ca un sac de grâu dintr-o căruţă în alta, însă votanţii PMP ştiu foarte clar ce au de făcut şi este firesc ca, într-o proporţie covârşitoare, să pună ştampila pe candidatul dreptei. Este vorba de un electorat constant de peste 500.000 de români, de care actualul preşedinte are nevoie” a precizat liderul PMP Suceava.

Marian Andronache a subliniat că, totuşi, pentru a obţine sprijinul acestora, Klaus Iohannis trebuie să facă minimul gest de a li se adresa votanţilor PMP şi să dea un semn de minim respect faţă de cetăţeni şi democraţie, participând la dezbateri publice.

„În democraţie este esenţial să treci peste lucruri care te despart fundamental de adversar şi să mergi către cetăţeni, să le demonstrezi că diferenţa între prezent şi viitor este fundamentală, pentru că oamenii au nevoie de acest exerciţiu” a încheiat Marian Andronache. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: