Muzeul Bucovinei, premiat de preşedintele Klaus Iohannis cu medalia aniversară „Centenarul Marii Uniri”

> Gheorghe Flutur: Este unul dintre cele mai moderne muzee din ţară, recunoscut ca fiind de importanţă naţională

  Muzeul Bucovinei a fost decorat, prin decret al preşedintelui Klaus Iohannis, cu medalia aniversară „Centenarul Marii Uniri”, în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării şi promovării memoriei evenimentelor şi participanţilor la înfăptuirea unităţii naţionale şi a statului român modern.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că Muzeul Bucovinei este al doilea obiectiv din subordinea Consiliului Judeţean Suceava care este decorat de preşedintele României Klaus Iohannis, în ultimul an, după Spitalul Judeţean Suceava.

El a spus că şi acest obiectiv a fost remarcat după investiţiile făcute în ultimii ani, amintind că s-au investit circa 12 milioane de euro în modernizarea muzeului care găzduieşte obiecte de patrimoniu foarte importante.

Preşedintele Flutur a subliniat că Muzeul de Istorie al Bucovinei este considerat unul dintre cele mai moderne muzee din ţară şi a fost recunoscut recent ca muzeu de importanţă naţională.

El a amintit că anul trecut Muzeul de Istorie şi Cetatea de Scaun au câştigat primul loc ca destinaţie turistică de excelenţă.

Preşedintele Flutur a subliniat că numărul de vizitatori la Muzeul Bucovinei a fost de 380.000 anul trecut şi că anul acesta numărul vizitatorilor este în creştere.

„Merită investit în domeniul culturii pentru că banii se întorc înapoi prin dezvoltare, prin atragerea turiştilor şi creşterea numărului de vizitatori. De aceea anunţăm încă două muzee în judeţul Suceava, respectiv Muzeul de Artă din Suceava, cu peste 4000 de piese, şi Muzeul din Siret, care va prezenta istoria minorităţilor din Bucovina” a spus Gheorghe Flutur.

El a felicitat Muzeul Bucovinei şi conducerea acestuia pentru această recunoaştere, prin medalia primită din partea preşedintelui României. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

 1. Aprodul_Purice says:

  Da,sasul își face propagandă electorală ca să prostească lumea pentru încă un mandat cu orice îi stă la dispoziție..Iar herr Ghitza sare și el la cap,mestecând fadul fân al mistificărilor cu care ne-au obișnuit și în primul mandat al celui de mai sus..
  Ce anume ar fi fost de premiat,totuși,la muzeul domnului Ursu? Greu de spus,mai degrabă iaca ce nu ar fi bine să facă dumnealor,motive de ne-premiere ci de trimitere,să zicem,în judecată pentru niscaiva fapte penale:
  – contrafacerea/mistificarea așa-zisei spade „practic sora geamănă a celei de la Topkapî”,expunerea unei pretinse spade ,a doua,a lui Stefan cel Mare,identică cu cea de la turci,un act lipsit de sens,demn de o șatră specilizată în imitații de iarmaroc… „Spada” a fost expusă la muzeu,Ursu a garantat pentru autenticitatea ei prin ieșiri penibile,prin susțineri care dovedesc săvârșirea cu intenție a unor fapte penale,in concurs cu alții,de aceeași teapă. Atunci când au simțit eșecul inevitabil,spada,catalogul expoziției, au dispărut pur și simplu,pe traseul de la Suceava la Iași apoi la Alba Iulia,unde nici nu s-a mai pomenit de jenanta improvizație cu iz penal,asociere in vederea comiterii unei infracțiuni,să zice,ca antreu…
  – maltratarea și pervertirea întregii secții de istorie modernă și contemporană a muzeului prin conferirea unui rol de duzină,al unei aparențe propagandistice la nivelul unui cămin cultural dintr-o comună cu primar pedelist sau al studiilor reale ale domnului Balan ori al imposturii cu derogare al unui oarecare Gâză Ion,un fel de consilier acoperit al lui Flutur&Ursu…
  – disprețul profund,insultarea și blasfemia comise față de valorile certe ale trecutului istoric,flegmele și umorile vărsate anual în șanțul Cetății de Scaun în toiul unor manifestări aculturale,paranoice și lipsite până și de valoare comercială… Subvenționarea de către muzeu,implicarea personală a managerului Ursu în incălcarea legii prin distrugerea sistematică a unui sit arheologic neepuizat,promovarea unor festivaluri penibile,de doi bani,bulendrisme abandonate de alții,aflate la limita dintre paranoia și imbecilitate,dintre amatorism și precaritate culturală… Imagini penibile,cu pretinși oameni de cultură sau responsabili culeși de la raionul de politruci,iaca:
  http://prntscr.com/pyhgwy

  …precum și alte acte și fapte pentru care muzeul reprezentat de domnul Ursu nu ar fi trebuit nici premiat,nici decorat,ci mai degrabă livrat procurorilor,spre cele legale…
  Din păcate,semnele sunt de regres ireversibil,ne-am pricopsit și cu un ministru al culturii afectat de cam același probleme cu studiile ca și domnul balan,cu diplomă de actor ieșit de la universitatea lui Dolphi Drimer,cu licența obținută la Iași,pe la moara de diplome de la care s-a umplut de titluri și numitul Balan… Creația unui sistem în care basca de acoperire este confecționată pe batalamale de pe la frații penticostali sau din sistemul migălos punct la punct,agresiv și primitiv,prin care un sistem paramilitar și-a creat o rezervă de „cadre”
  Cum?
  Recapitulând – după metodele care i-au procurat domnului Balan un CV cu un hectar de titluri academice de pe la școli pe care nu numai că nu le-a frecventat dar pe care nu le-ar putea repeta nici cu ele în față,scrise de tat’su cel ideologic… Zornăind a tablă proastă..
  Divizie în care mai intră unii ca Falcă,Igaș,Bogdan Ghiorghiu,Funeriu…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: