Dacă în primul mandat Klaus Iohannis a avut ca principal obiectiv să scape de PSD, în al doilea mandat îşi va propune să scape de PNL

De la PSD nu am nicio speranţă, pentru că au depus armele, au încetat lupta

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că acum este un moment dificil, în care puterea s-a debalansat şi s-a îndreptat total către dreapta.

„În trecut spuneam că nu e bine, nu e democratic, să avem puterea doar la PSD. Iată că acum e cedată, deliberat sau nu, în totalitate la PNL. Au guvernul lor, vor avea preşedintele lor, vor avea instituţiile lor şi cred că vom retrăi momente pe care credeam că le-am dat deja uitării. Şi, din nefericire, asta am simţit-o şi în PSD, după 30 de ani de democraţie, avem un deficit de a înţelege procedeul democratic” a spus Nechifor.

Liderul sucevean al Pro România a spus că, în aceste condiţii, cei de la Pro România vor intra foarte puternic în opoziţie pentru a încerca să recalibreze stânga românească şi să spună oamenilor din ţară că au alternativă.

„Din păcate, PSD şi-a pierdut rolul istoric, la distanţă de 5 ani pierd jumătate din electori” a spus Nechifor.

El a explicat că dacă Victor Ponta, candidat PSD, primea în 2014 în primul tur al alegerilor prezidenţiale 4 milioane de voturi, acum candidatul PSD a obţinut abia spre două milioane de voturi.

Nechifor a adăugat că la Suceava PSD a pierdut 60.000 de voturi din 2014 şi până acum.

„La Suceava lucrurile vor fi complicate, pentru că dl Flutur domină viaţa politică, emisarii lui umblă la primarii PSD, la aleşii PSD. Mă tem că există un anumit grad de ascultare, mă tem că există din nou acceptarea unui lider autoritar şi lucrul acesta nu are cum să fie bun; dar asta-i viaţa. Democratic ne alegem pe cei care ne conduc şi tot democratic îi schimbăm” a spus Nechifor.

El a mai arătat că preşedintele Klaus Iohannis va avea ca principală preocupare în cel de-al doilea mandat să scape de PNL.

„Domnul Iohannis, aşa cum a afirmat, că principala lui preocupare în primul mandat a fost să scape de PSD, cred sincer că principala lui realizare în mandatul al doilea va fi să scape de PNL, pentru că după 5 ani cu un stil de dictatură impusă, cu un stil de conducere foarte autoritară, cu foarte mulţi aleşi, cu puterea totală în mâinile lor, e clar că vor da chix” a spus Nechifor.

El a arătat că până atunci va trebui ca Pro România să reziste şi va trebui să încerce să reconfigureze spectrul politic.

„Va trebui să încercăm să arătăm că noi, cei din Pro România, avem viziune, avem programe, avem oameni şi singura noastră treabă va fi să aducem lângă noi şi alţi oameni care să creadă în lucrurile acestea” a spus Nechifor.

El a subliniat că Pro România Suceava are deja structuri puternice şi că a demonstrat la alegerile prezidenţiale că are potenţial destul de important creştere.

„Dacă PSD tot scade, trebuie să păstrăm un echilibru pe partea stângă. Vom putea asigura garanţia că derapajul pe care îl are în cap PNL nu va fi practicat. La PSD nu am nicio speranţă. Au depus armele, au încetat lupta, nu au capacitatea să-şi găsească lideri cu autoritate, cu putere, cu determinare cu curaj” a conchis Cătălin Nechifor. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: