Amenzi împărţite de poliţişti pe linie silvică

La finele săptămânii trecute, poliţiştii suceveni s-au văzut nevoiţi să împartă noi amenzi pe linia nerespectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase. Un echipaj mixt format din poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice şi lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava a efectuat un control la o întreprindere individuală din comuna Slatina, ocazie cu care s-a constatat că societatea deţinea în depozit o cantitate de peste 30 mc de cherestea de esenţă răşinoase fără documente care să ateste provenienţa legală, cantitate determinată ca diferenţă între stocul scriptic şi stocul faptic inventariat la data efectuării controlului. Totodată, echipa de control a mai constatat şi că societatea nu respecta obligaţia legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru, opera în mod eronat datele în aplicaţia informatică pe linie de silvicultură şi nu avea înscrise la zi şi în ordine cronologică avizele de însoţire a materialului lemnos în registru de evidenţă a intrărilor-ieşirilor, conform prevederilor legale. În urma celor constatate, s-a dispus sancţionarea societăţii, fiind aplicate patru amenzi în valoare de 9.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cherestelei suplimentare de esenţă răşinoase în valoare de peste 19.000 lei.

Tot la finele săptămânii trecute, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe DJ 178C, din comuna Frătăuţii Vechi, o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Bilca. Acesta transporta material lemnos, iar în urma verificărilor, poliţiştii au constatat că nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a mărfii, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici. Aceştia, în urma inventarierii efectuate, au stabilit că bărbatul transporta ilegal cantitatea de 2,44 mc de cherestea de esenţă răşinoase. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos, în valoare de 1.560 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Pe parcursul aceleiaşi zile, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control, pe raza comunei Putna, autoutilitara condusă de un localnic în vârstă de 26 de ani, care transporta material lemnos. Nici acesta nu deţinea documente legale de provenienţă şi transport a celor aproximativ 7 mc de lemn rotund de esenţă răşinoase pe care îi căra. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos, în valoare de aproximativ 2.000 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: