Liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, despre votul la alegerile prezidenţiale:

Nu avem niciun motiv să spunem că suntem nemulţumiţi

Marele perdant al acestor alegeri este USR

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei, că rezultatul obţinut de PSD în municipiul Suceava la primul tur al alegerilor prezidenţiale nu îl nemulţumeşte, mai ales că trendul este uşor crescător faţă de alegerile europarlamentare.

„Nu avem niciun motiv să spunem că este o înfrângere. În municipiul Suceava candidatul PSD a ieşit pe locul doi, în timp ce la europarlamentare PSD a fost pe locul trei, după PNL şi USR. Marele perdant al acestor alegeri este USR” a spus Cuşnir.

El a arătat că scorul de 19% obţinut de candidatul PSD în municipiul Suceava trebuie analizat şi cu scorul mare, mult peste media pe ţară, de 12%, obţinut de candidatul Pro România, Mircea Diaconu.

„Cred că mare parte dintre votanţii lui Mircea Diaconu sunt votanţi PSD” a spus Cuşnir.

El a precizat că, şi în ceea ce priveşte scorul obţinut de candidatul PSD în judeţul Suceava, se menţine acelaşi rezultat ca la alegerile europarlamentare.

„Nu avem niciun motiv să spunem că suntem nemulţumiţi” a precizat liderul social-democrat sucevean.

El crede că cel mai bun manual din care se învăţă sunt „propriile greşeli” şi consideră că, după al doilea tur de scrutin, PSD va trebui să facă o analiză serioasă.

„După ce va trece turul al doilea va trebui făcută o analiză extrem de serioasă şi trebuie văzut de ce de ani de zile PSD nu are un mesaj, nu are nişte proiecte pentru tineri. S-a muncit mult în Suceava în perioada de campanie, dar este cumva neproductiv să mergi în cartierele tinere, gen Burdujeni, şi să împarţi pliante doar adresate pensionarilor. Respect pensionarii, este foarte bine că au crescut pensiile, dar nu poţi să-ţi concentrezi toată campania electorală doar pe pensionari şi pe mediul rural” a spus Cuşnir.

El consideră că acestea sunt greşeli din care PSD trebuie să înveţe.

„Sunt greşeli care încep cu mult timp în urmă. Încă de pe timpul lui Victor Ponta PSD avea mesaje adresate seniorilor acestei ţări şi zonei rurale. Acest lucru trebuie să se schimbe radical după turul al doilea” a spus Dan Ioan Cuşnir. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: