Prefectura Suceava, acuzată că nu plăteşte întreaga sumă ce s-ar cuveni celor 3913 membri ai secţiilor de votare

> Lucian Harşovschi arată că Prefectura Suceava a decis ca aceştia să fie remuneraţi pentru trei zile în loc de cinci > Prefectul de Suceava spune că este vorba de corectitudine şi că se face în baza pontajului

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, reprezentant al PNL în Biroul Electoral Judeţean Suceava, a sesizat, luni, că membrii secţiilor de votare din judeţul Suceava nu sunt plătiţi de Prefectura Suceava pentru cinci zile, cum se întâmplă în alte judeţe, ci doar pentru trei zile, aceasta fiind decizia locală a Prefecturii.

Harşovschi a explicat că pentru desfăşurarea în condiţii bune a alegerilor, printre persoanele care se ocupă de acestea sunt şi cele care au participat în secţiile de votare, în calitate de preşedinţi/locţiitori sau simpli membri.

„Ei sunt cei care asigură democraţia acestor alegeri şi, totodată, pentru efortul lor sunt remuneraţi”, a spus Harşovschi care a explicat că este preocupat ca alegerile să se desfăşoare în condiţii de totală corectitudine, legalitate şi neutralitate.

El a arătat că în judeţul Suceava s-a petrecut o situaţie care nu este conformă cu legea şi că 3913 de membri ai secţiilor de votare au fost pontaţi de preşedinţii secţiilor pentru 5 zile de muncă, conform actelor depuse la Prefectura Suceava. Dar, surpriză, de aici au fost remuneraţi doar pentru 3 zile, în condiţiile în care legea prevede un pontaj de maximum 5 zile pentru primul tur şi maximum 3 zile pentru turul 2.

Harşovschi consideră situaţia inadmisibilă şi cere ca cei 3913 membri din secţiile de votare să fie remuneraţi corect, conform pontajului întocmit de preşedintele secţiei de votare, şi să primească 460 de lei în loc de 280 lei, aşa cum a decis „Prefectura Suceava”, a transmis Lucian Harşovschi.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat nu se poate vorbi de nicio ilegalitate, ci de corectitudine, mai ales că legea prevede că membrii secţiilor de votare pot fi pontaţi pentru maxim 5 zile, dar că mulţi din aceştia au fost desemnaţi drept membri ai secţiilor de votare vineri sau sâmbătă şi că nu se poate să fie plătiţi pentru cinci zile.

Ea a arătat că a solicitat ca preşedinţii secţiilor de votare să realizeze pontajul pentru fiecare membru al secţiei în parte şi să şi-l asume, arătând că nu doreşte ca după încheierea alegerilor angajaţii Prefecturii să fie nevoiţi să-i caute pe cei care au primit sume de bani necuvenite pentru a fi recuperate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI