Ioan Bălan, încrezător

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a susţinut, în Parlament, o declaraţie politică în care şi-a exprimat încrederea în Guvernul Ludovic Orban şi că acesta va reuşi să deblocheze financiar ţara şi să pregătească şi bugetul pentru anul viitor, în care vor fi incluse toate cheltuielile prevăzute prin legile în vigoare: majorare punctului de pensie, majorările de salarii, indexarea alocaţiilor de stat pentru copii, finanţarea unor lucrări de infrastructură şi cofinanţarea proiectelor europene.

„Bucuria învestirii Guvernului condus de Ludovic Orban trece imediat ce punem pe hârtie priorităţile la care trebuie să răspundă noul cabinet într-un termen record! Acest guvern are misiunea de a lua mai multe măsuri urgente, pentru a evita intrarea ţării într-un colaps financiar şi într-o situaţie de nesiguranţă socială majoră. Aşadar, nici nu s-a uscat cerneala pe decretul de învestire pentru noul guvern, căci Ludovic Orban trebuie să ia o sumedenie de măsuri reparatorii, în condiţiile în care PSD a lăsat în urmă o ţară devastată, fără niciun ban în vistierie, cu toate proiectele majore compromise”, a declarat Ioan Bălan.

El a arătat că primul lucru pe care Ludovic Orban trebuie să-l rezolve este realizarea celei de-a doua rectificări bugetare pentru anul 2019.

„Nu ştiu de unde şi cum va reuşi domnul Orban să facă rost de bani, pentru că însuşi Eugen Teodorovici a recunoscut recent că a lăsat cămara goală! Oricine poate să întrebe şefii de instituţii publice şi va afla că majoritatea autorităţilor nu mai au bani pentru salarii începând cu luna noiembrie şi că următoarele salarii nu se pot plăti fără adoptarea unor rectificări la buget”, a spus deputatul liberal sucevean.

El a precizat că se ştie că banii din TVA nu s-au mai rambursat de câteva luni, iar mii de agenţi economici români suferă din această cauză. De asemenea, facturile restante pe care statul trebuie să le plătească s-au înmulţit, iar Dăncilă a aruncat sarcina plăţii acestora către Guvernul Orban.

„La fel de grav este faptul că de la bugetul primăriilor lipsesc peste 6 miliarde de lei, bani pe care PSD trebuia să-i asigure încă din vară, dar a preferat să-i şantajeze pe aleşii locali cu alocări discreţionare. Cu toate aceste şmecherii financiare, PSD a lăsat în urmă un deficit bugetar, adică o gaură la buget de peste 30 de miliarde de lei, numai după primele 10 luni din acest an. Niciun guvern din ultimii 30 de ani nu a lăsat în urmă un asemenea prăpăd financiar, fără să construiască nimic! Alţii, în schimb, au greaua sarcină să repare stricăciunile făcute de ei”, a mai spus Ioan Bălan.

Liderul liberal a subliniat că după ce Guvernul Orban va reuşi să deblocheze financiar ţara în acest sfârşit de an, va trebui să pregătească şi bugetul pentru anul viitor, în care vor fi incluse toate cheltuielile prevăzute prin legile în vigoare, respectiv majorarea punctului de pensie, majorările de salarii, indexarea alocaţiilor de stat pentru copii, finanţarea unor lucrări de infrastructură şi cofinanţarea proiectelor europene.

El consideră că orice ar spune gurile rele, oricâte intoxicări va mai face PSD, Guvernul Orban va reuşi.

„Pe lângă aceste măsuri, Guvernul Orban va trebui să ia urgent decizii prin care să recredibilizeze justiţia, să încurajeze investiţiile străine şi pe cele româneşti şi să deblocheze şantierele din toată ţara. Aşa cum îl cunosc eu pe Ludovic Orban, aşa cum el însuşi ne-a demonstrat în acest an, am toată încrederea că va reuşi să le facă pe toate! Va reda românilor speranţa că România se îndreaptă spre direcţia corectă, normală, către traiul prosper din Uniunea Europeană”, a conchis Ioan Bălan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: