Consfătuirea cadrelor didactice din învăţământul primar la Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza” Fălticeni

În acest an şcolar, Consfătuirea judeţeană a responsabililor de cercuri pedagogice, a profesorilor metodişti şi membrilor Consiliului Consultativ de la disciplina învăţământ primar, s-a desfăşurat la Muzeul Bucovinei, marţi, 24 septembrie, începând cu orele 14:00, urmând apoi ca informaţiile să fie diseminate în cadrul unor întâlniri zonale, de către responsabilii de cercuri pedagogice, tuturor cadrelor didactice care predau la învăţământul primar.

Astfel, vineri, 27.09.2019, la Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza” din Fălticeni, a avut loc Consfătuirea cadrelor didactice din învăţământul primar. Cei 12 responsabili de cerc pedagogic s-au întâlnit cu peste 300 de învăţători şi profesori pentru învăţământ primar din toate şcolile arondate zonei.

S-au prezentat informaţii referitoare la ţintele educaţiei şi obiectivele naţionale ce fac posibilă măsurarea progreselor la nivel naţional în acest domeniu pentru anul şcolar 2019-2020, s-au prezentat planurile operaţionale la nivelul unităţii de învăţământ, dar şi la nivelul inspectoratului şcolar, probleme legate de evaluare, al cărei scop trebuie să fie orientarea şi optimizarea învăţării.

S-a dezbătut problema modalităţilor de îmbunătăţire a competenţelor de comunicare în limba română, urmărind tendinţele didacticii moderne, axată pe formarea competenţelor cheie pentru învăţarea pe parcursul întregii vieţi, stabilite la recomandarea Consiliului Uniunii Europene.

Abordările moderne ale educaţiei urmăresc ca elevul să fie un participant activ şi conştient la propria formare.

S-a prezentat apoi cadrul legislativ de funcţionare şi desfăşurare a activităţii educative pentru acest nou an şcolar, la final stabilindu-se ca activităţile semestriale desfăşurate în cadrul cercurilor pedagogice să aibă loc la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bogdăneşti – pe semestrul I şi la Şcoala Gimnazială Preuteşti pe semestrul II. (Prof. metodist pentru învăţământ primar ALEXANDRINA TRIŞI)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: