Păţanie recent

Stafful electoral al actualului preşedinte se pare că a fost înşelat în aşteptări de diaspora votantă duminică. Nu s-au materializat speranţele privind votul masiv în favoarea sa în urnele din străinătate, ceea ce ar demonstra că popularitatea preşedintelui în contingentul de români stabiliţi peste hotare are şi ea dimensiuni limitate.

Dezamăgirea este cu atât mai mare cu cât diaspora şi-a dat de astă dată măsura întreagă, dezumflând propaganda electorală pro-Iohannis, care s-a străduit – şi a reuşit – să inducă electoratului din ţară ideea că votul în favoarea dreptei – a liberalilor îndeosebi – a fost micşorat la alegerile anterioare de organizarea defectuoasă şi scandaloasă (cu intenţie, bineînţeles), de către guvernul pesedist, a votului din afara ţării. Cu intenţia şi speranţa că absenţa de la vot a unei părţi a diasporei va diminua numărul de voturi pentru domnul Iohannis. Iată că, în beneficiul adversarului dumisale, dl Barna, numărul votanţilor din diaspora s-a „redistribuit”, dl Iohannis mărindu-şi zestrea de voturi favorabile sieşi din diaspora cu nici măcar un procent. Or, duminică seara, mulţi – inclusiv specialişti sociologi – pronosticau un scor de peste 40 la sută pentru actualul preşedinte. Cifra a îngheţat însă la aproape 37 la sută…

Probabil că actualul preşedinte va obţine încă un mandat. Cred însă cu sinceritate că răutăţile (vecine cu ura) sale proferate cu consecvenţă împotriva PSD nu au nicio contribuţie la situarea cât mai sus a domniei sale în topul preferinţelor alegătorului român.

Poate chiar, dimpotrivă…

Sau este prea recentă în memoria sa păţania unui candidat la preşedenţie „bătut măr” de contracandidatul aflat cu circa 10 procente în urma sa, ca să fie uitată…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: