Cu FICE România

19 zile de activism pentru prevenirea abuzului şi violenţei asupra copiilor şi tinerilor

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava se implică în aceste zile în acţiunile care se desfăşoară cu ocazia celor 19 zile de activism pentru prevenirea abuzului şi violenţei asupra copiilor şi tinerilor. Acţiunile care se petrec în şcoli, licee şi centre de plasament din judeţul Suceava au la bază temele propuse anul acesta de către Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative – FICE România.

Astfel, din data de 1 noiembrie, până pe 19 noiembrie, de Ziua Internaţională de Prevenire a Abuzului asupra Copilului, apoi pe 20 noiembrie de Ziua Universală a Copilului şi la cea de-a 30-a aniversare a semnării Convenţiei pentru drepturile copilului, DGASP Suceava, alături de instituţii şi ONG-uri partenere, Consiliul Judeţean al Elevilor şi multe şcoli şi primării din judeţ, vor aborda în faţa copiilor, tinerilor şi adulţilor responsabili temele: Implicarea copiilor în conflicte armate, Abuzul sexual, Bullyingul şi abuzul în mediul şcolar, Neglijarea copiilor, Exploatarea prin muncă a copiilor, Pedeapsa corporală, Vânzarea copiilor, Prostituţia infantilă, Pornografia infantilă, Traficul de copii, Turism sexual cu copii, Practici tradiţionale dăunătoare asupra copiilor, Copiii străzi, Discriminare bazată pe criterii de sănătate/handicap (tema principală pentru 2019), Dependenţa şi abuzul de substanţe, Malnutriţia copiilor, Pericolele TIC (tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor) şi a comunicării virtuale, Răpirea copiilor, Justiţia juvenilă şi copiii lipsiţi de libertate.

În urma implicării active a sucevenilor în campaniile de prevenire susţinute de FICE România din 2017 încoace, săptămâna trecută a fost constituită filiala suceveană a federaţiei, în cadrul căreia vor activa, alături de specialişti din asistenţa socială, reprezentanţi ai instituţiilor partenere, respectiv Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul Judeţean de Resurse Educaţionale Suceava, Instituţia Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Suceava, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava.

“Invitatul special al evenimentului a fost domnul Eugen Simion, membru în Biroul Naţional FICE România, care a reamintit, printre altele, colaborarea fructuoasă dintre DGASPC Suceava, coordonată între anii 1997-2003 de către doamna Laurenţia Ulici, în calitate de director general al instituţiei, şi domnul Toma Mareş, membru fondator FICE România din anul 1990” a transmis Georgeta Nadia Creţuleac, directorul executiv al DGASPC Suceava.

Înfiinţată în 1990, FICE România este o organizaţie neguvernamentală a profesioniştilor în educaţie şi în asistenţă socială, care apără drepturile copiilor, îndeosebi ale celor aflaţi în dificultate, şi este membră a Federaţiei Internaţionale a Comunităţilor Educative.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: