Până în data de 22 noiembrie 2019 solicitările de şcolarizare în învăţământul dual şi profesional pentru anul şcolar 2020-2021

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a informat, vineri, într-un comunicat de presă, că operatorii economici pot transmite până în data de 22 noiembrie 2019 solicitările de şcolarizare în învăţământul dual şi profesional. Sursa citată menţionează că potrivit prevederilor din Metodologia de organizare şi funcţionare a învăţământului profesional de stat aprobată prin OMENCŞ nr. 5033/29.08.2016 şi din Metodologia de organizare şi funcţionare a învăţământului dual aprobată prin OMEN nr. 3554/29.03.2017, cifra de şcolarizare se stabileşte anual, pe baza nevoilor pieţii muncii şi a tendinţelor de dezvoltare, precum şi pe baza solicitărilor operatorilor economici.

„Ţinând cont de aceste prevederi, inspectoratul şcolar trebuie să adapteze proiectul cifrei de şcolarizare pentru anul şcolar 2020-2021 la solicitările operatorilor economici, conform precizărilor din Calendarul etapelor şi acţiunilor pentru stabilirea cifrei de şcolarizare în învăţământul dual şi în învăţământul profesional pentru anul şcolar 2020-2021 aprobat prin OMEN nr. 5108/04.09.2019”, se arată în comunicatul ISJ Suceava.

Astfel, pentru învăţământul dual, solicitările de şcolarizare ale operatorilor economici vor fi transmise până la data de 22 noiembrie 2019, la Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT), prin adresa de e-mail: registratura.cndipt@gmail.com

În cazul învăţământului profesional, solicitările de şcolarizare ale operatorilor economici vor fi înaintate unităţilor de învăţământ profesional şi tehnic partenere sau inspectoratului şcolar judeţean, până la data de 22 noiembrie 2019.

„Solicitările de şcolarizare pentru învăţământul dual şi profesional se vor completa de către operatorii economici, conform modelelor prevăzute în anexele la OMEN nr. 5108/04.09.2019 (Calendarul etapelor şi acţiunilor pentru stabilirea cifrei de şcolarizare în învăţământul dual şi în învăţământul profesional pentru anul şcolar 2020-2021). Cifrele de şcolarizare propuse de Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru anul şcolar 2020-2021 sunt înaintate spre aprobare către MEN în luna ianuarie 2020. Formularele de solicitare ale operatorilor economici în vederea şcolarizării în învăţământul dual şi în învăţământul profesional, precum şi materialele de informare sunt postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava http://www.isj.sv.edu.ro/ la Secţiunea Noutăţi”, mai precizează ISJ Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: