Fiind băuţi, şi-au agresat soţiile

 Poliţiştii suceveni au emis, joi, două ordine de protecţie provizorii împotriva a doi bărbaţi, unul din comuna Grămeşti, iar celălalt din comuna Marginea, care şi-au agresat soţiile.

Ambii se aflau în stare de ebrietate şi au pus în pericol viaţa şi integritatea fizică a soţiilor lor.

Astfel, primul caz a avut loc în comuna Grămeşti. O femeie de 44 de ani a sesizat poliţia despre faptul că concubinul său, de 45 de ani, a lovit-o cu un obiect în zona capului. De asemenea, femeia îşi făcea griji şi pentru siguranţa celor patru copii ai săi. Aceasta a povestit că, în ziua menţionată, în jurul orelor 11:15, în timp ce se afla la domiciliu împreună cu fiica sa, la un moment dat, concubinul a pătruns în locuinţă şi pe fondul consumului de alcool, precum şi al unor neînţelegeri existente între aceştia din cauza geloziei, a lovit-o.

Femeia a solicitat eliberarea unui ordin de protecţie provizoriu întrucât ea şi copiii nu se simt în siguranţă. A fost întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent că viaţa şi integritatea fizică a femeii şi a copiilor săi, fapt pentru care s-a emis ordin de protecţie provizoriu pe o perioadă de cinci zile.

Totodată a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „violenţă în familie”.

În aceeaşi zi, o altă femeie, din comuna Marginea, a avut şi ea de suferit din cauza partenerului de viaţă băut şi agresiv.

Femeia de 54 de ani a relatat că, marţi, soţul său, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a început să facă scandal la domiciliu, iar în timp ce femeia i-a solicitat acestuia să înceteze, acesta a lovit-o. Pentru a se salva, femeia s-a închis în dormitor şi nu a mai ieşit până dimineaţă.

A doua zi seara, femeia a observat că soţul ei a adormit şi a încercat să îi ascundă sticla de băutură, iar în momentul în care acesta s-a trezit a devenit din nou agresiv, lovind-o pe soţia sa şi răvăşind lucrurile prin casă, până a găsit sticla de băutură ascunsă de soţie.

Femeia a depus plângere penală împotriva soţului său, solicitând de asemenea emiterea unui ordin de protecţie provizoriu. Astfel, s-a stabilit că se impune emiterea unui asemenea ordin împotriva bărbatului, valabil cinci zile.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală şi urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „violenţă în familie”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: