Simpozionul naţional „Bucovina – tradiţie şi modernitate”

Ediţia a III-a, Vatra Dornei, 8-10 noiembrie 2019

În perioada 8-10 noiembrie 2019 s-a desfăşurat la Vatra Dornei cea de-a III-a ediţie a Simpozionului naţional „Bucovina – tradiţie şi modernitate” organizat de Asociaţia „Pro Civis Dorna” Vatra Dornei.

Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, sala de conferinţe a Hotelului Bradul din Vatra Dornei, s-a dovedit a fi neîncăpătoare la prezentarea celor 20 de comunicări ştiinţifice, ce au abordat teme din istoria locală şi regională a spaţiului bucovinean.

La această ediţie, au răspuns invitaţiei organizatorilor şi au susţinut interesante studii, în faţa unui public avizat: prof. univ. dr. Ştefan Purici, prof. univ. dr. Viorel Guliciuc şi lector. univ. dr. Vlad Gafiţa de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. Virgiliu Ţârău de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, conf. univ. dr. Daniel Lazăr de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, prof. univ. dr. hab. Oleksandr Dobrzhanskyi şi conf. univ. dr. Nataliya Nechayeva-Yuriychuk de la Universitatea Naţională „Iurii Fedkovici” din Cernăuţi, conf. univ. dr. hab. Constantin Ungureanu de la Institutul de Istorie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei din Chişinău, conf. univ. dr. Serhii Hakman de la Centrul regional de pregătire a funcţionarilor publici Cernăuţi, dr. Marian Olaru de la Institutul „Bucovina” al Academiei Române, dr. Ion Mareş, de la Muzeul Bucovinei Suceava, precum şi profesori de istorie din învăţământul preuniversitar.

Proiectul, iniţiat şi organizat de „Pro Civis Dorna”, promovează cultura locală, încurajând specialiştii şi pasionaţii de istorie la descoperirea elementelor de identitate locală, culturală şi istorică. Evenimentul s-a dovedit a fi locul de întâlnire a spaţiului academic cu comunitatea locală şi o ocazie deosebită de dezbatere a unor interesante teme de istorie.

La fel ca la ediţiile precedente, lucrările simpozionului vor fi publicate într-un volum tipărit, ce va fi distribuit celor interesaţi.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al municipiului Vatra Dornei şi în colaborare cu Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Societatea de Ştiinţe Istorice din România – Filiala Suceava.

Persoană de contact: coordonatorul proiectului – prof. Aurelian Cocoreanu, la tel. 0740-541089 şi e-mail asociatiaprocivisdorna@gmail.com.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al Municipiului Vatra Dornei. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: