Colectarea selectivă face încă un pas în municipiul Suceava: se anunţă amplasarea de containere pentru colectarea separată a deşeurilor din plastic, sticlă, hârtie şi metal

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a anunţat, joi seara, că în municipiul Suceava continuă îmbunătăţirea sistemului de colectare selectivă a deşeurilor municipale.

„Suceava mai face un pas important în îmbunătăţirea cantităţilor de colectare ale deşeurilor reciclabile şi reducerea impactului negativ asupra mediului”, a declarat Lucian Harşovschi.

El a spus că municipalitatea a început amplasarea containerelor tip clopot, de 2,5 metri cubi fiecare.

Potrivit viceprimarului, sunt stabilite 30 de locaţii în toate cartierele municipiului unde vor fi instalate câte 4 astfel de containere colorate diferit.

El precizează care este şi codul culorilor pentru colectarea diferită a fiecărui tip de deşeu:

  • galben pentru plastic;
  • albastru pentru hârtie şi carton;
  • verde pentru sticlă;
  • gri pentru metal.

„Rog sucevenii să nu utilizeze aceste containere şi pentru depunerea altor deşeuri neconforme”, a transmis viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: