Vatra Dornei, 9 noiembrie

Simpozionul naţional „Bucovina – tradiţie şi modernitate”

Asociaţia „Pro Civis Dorna” Vatra Dornei invită toţi pasionaţii de istorie să participe la a III-a ediţie a simpozionului naţional „Bucovina – tradiţie şi modernitate”, ce va avea loc sâmbătă, 9 noiembrie a.c., începând cu ora 10, în sala de conferinţe a hotelului Bradul din Vatra Dornei.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al municipiului Vatra Dornei, în colaborare cu Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Societatea de Ştiinţe Istorice din România – Filiala Suceava.

Invitaţii acestei ediţii sunt de la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Institutul Bucovina al Academiei Române, Muzeul Bucovinei Suceava, precum şi de la Universitatea Naţională „Iurii Fedkovici” din Cernăuţi, Ucraina, şi Institutul de Istorie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei din Chişinău, Republica Moldova. Distinşii oaspeţi vor susţine comunicări ce vor aborda teme din istoria Bucovinei.

Asociaţia „Pro Civis Dorna” Vatra Dornei este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în anul 2016 de profesorul de istorie Aurelian Cocoreanu, împreună cu un grup de dorneni pasionaţi de istorie şi ataşaţi de valorile culturale ale zonei, activând în domeniul cultural şi ştiinţific. Scopul acestei organizaţii îl reprezintă promovarea identităţii locale şi a tradiţiilor istorice ale zonei.

Simpozionul naţional „Bucovina – tradiţie şi modernitate” este o manifestare ştiinţifică în care sunt prezentate comunicări ştiinţifice sub formă de text, imagine sau film, care abordează tematici de istorie locală şi regională. Lucrările simpozionului sunt publicate, în fiecare an, într-un volum tipărit, dedicat acestei manifestări (ISSN 2601-4319). (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: