Bogdan Gheorghiu:

S-a dorit revenirea la denumirea consacrată a ministerului

 Bogdan Gheorghiu, noul ministru al Culturii, a explicat pentru Mediafax de ce se schimbă numele instituţiei pe care o conduce: „S-a dorit revenirea la denumirea consacrata a ministerului”.

„Sintagma «identitate naţională» a apărut în denumirea ministerului în anul 2017, când a fost preluat Departamentul Centenar (justificat prin ordonanţa nr.5/2017)” a explicat Bogdan Gheorghiu pentru Mediafax.

Ministrul culturii a comentat că ”s-a dorit revenirea la denumirea consacrata a ministerului. În «cultură» se regăsesc toate formele de manifestare culturală, inclusiv cea de identitate naţională, sentimentul de identitate naţională”.

Din 1990, Ministerul Culturii a trecut prin mai multe schimbări de nume. În 2000, când la conducere a venit Răzvan Theodorescu, instituţia s-a numit Ministerul Culturii şi Cultelor. În 2008, la instalarea lui Theodor Paleologu în funcţie, denumirea a fost extinsă la formula Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional. După numai un an, odată cu numirea lui Hunor Kelemen ca ministru, instituţia a rămas cunoscută drept Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Din 2012, titulatura Ministerul Culturii a fost reluată, până în ianuarie 2017, când Ionuţ Vulpescu a preluat portofoliul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Suceveanul Bogdan Gheorghiu a preluat ieri mandatul de ministru al Culturii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: