Suceava

Gigacalorimetrele defecte de pe lângă 241 de blocuri vor fi înlocuite până la sfârşitul anului

>„Există nesfârşite discuţii între cei de la asociaţiile de proprietari şi conducerea Thermonet, referitoare la cât de bune sunt actualele contoare şi dacă acestea mai înregistrează corect” a declarat primarul Ion Lungu

Primăria Suceava a semnat contractul cu firma care va înlocui contoarele de termoficare defecte de pe lângă blocurile din municipiu. Decizia declanşării acestei campanii a fost luată după ce în cadrul şedinţelor de la sediul executivului preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari au reclamat că Thermonet ar factura consumuri mai mari decât cele reale, fapt cauzat şi de starea necorespunzătoare a instalaţiilor de măsurare. Încă din luna iunie 2019, o ofertă la licitaţia pentru executarea operaţiunilor a fost înregistrată din partea Vestra Industry Botoşani, pentru 504.201 de lei, însă atribuirea lucrărilor a fost contestată. Situaţia fiind lămurită, în perioada următoare vor fi achiziţionate şi montate 241 de „bucle complete pentru contorizarea energiei termice”. Este vorba despre traductoare de debit, sonde de temperatură şi contoare de energie termică la nivel de branşament, iar, potrivit primarului Ion Lungu, intervenţiile vor fi încheiate până la finele lui 2019.

„Din păcate, s-a început această licitaţie în luna iunie, a fost contestată şi reluată de la capăt, dar, în sfârşit, avem un câştigător. Este un lucru important deoarece, aşa cum am mai spus, există nesfârşite discuţii între cei de la asociaţiile de proprietari şi conducerea Thermonet, referitoare la câte de bune sunt actualele contoare şi dacă acestea mai înregistrează corect. Ne ţinem de cuvânt, semnăm acest contract, buclele de contorizare urmând a fi montate în acest an” a declarat primarul Ion Lungu.

Reamintim că la subsolul blocurilor sau în căminele special amenajate în preajma imobilelor de locuit se aflau 3.297 de aparate de măsură a consumului, dintre care 1.638 pentru căldură, iar 1.659 pentru apă caldă. După preluarea sistemului de transport, distribuire şi furnizarea de la Termica, Thermonet anunţa, la începutul anului 2016, că intenţiona să repare 2.861 de contoare, în timp ce 1.136 de aparate urmau a fi înlocuite. Acestea din urmă, respectiv 570 de gigacalorimetre şi 566 de apometre, aveau o vechime mai mare de 10 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: