Şosetele folosite de Michael Jackson pentru primul „moonwalk”, la licitaţie, pentru 1 milion dolari

Şosetele decorate cu cristale, folosite de Michael Jackson pentru primul dans „moonwalk”, în 1983, sunt scoase la vânzare pentru o sumă cuprinsă între 1 – 2 milioane de dolari, la o licitaţie organizată online, potrivit tmz.com.

Şosetele au fost purtate de Michael Jackson pentru o reprezentaţie a piesei sale „Billie Jean”, inclusă într-o emisiune TV specială, difuzată în 1983, „Motown 25: Yesterday, Today, Forever”.

La începutul anilor ’80, Jackson s-a impus ca o figură dominantă în muzica pop, devenind primul showman afro-american intens promovat de MTV. Popularitatea videoclipurilor sale, precum „Thriller”, „Beat It” şi „Billie Jean”, au ajutat la impunerea pe piaţă a postului de televiziune, încă nou la acea vreme. Atât în clipuri, cât şi pe scenă, Jackson a făcut celebre o serie de tehnici de dans elaborate, precum faimosul „moonwalk”.

Şosetele sunt scoase la licitaţie ca parte a colecţiei Frank DiLeo, producătorul muzical care i-a fost manager lui Michael Jackson între anii 1984 – 1989 şi care i-a obţinut starului un contract cu casa Epic Records. Şosetele sunt însoţite de o scrisoare prin care Michael îşi exprimă recunoştinţa faţă de Frank pentru că l-a sprijinit în timpul faimosului său turneu Victory, din 1984.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI