Liturghii arhiereşti

> La Parohia Vicovu de Jos

Duminică, 3 noiembrie 2019, credincioşii din Parohia Vicovu de Jos şi-au întâmpinat cu flori şi bucurie ierarhul, pe ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

În sobor arhieresc de preoţi şi diaconi, Înaltul Pimen a săvârşit Sf. Liturghie în biserica mare a parohiei.

La această sărbătoare au participat oficialităţi locale, preoţi veniţi din alte localităţi, elevi şi mulţi credincioşi din Vicov, care au purtat cu bucurie costumul popular al zonei.

 Evenimentul sfinţirii a evocat şi un mănunchi de sărbători locale, privind evoluţia în timp a vieţii de parohie.

 Duminică, biserica-mamă din comunitate a sărbătorit 151 de ani de la punerea pietrei de temelie, 141 de ani de la prima târnosire a sfântului locaş de către mitropolitul Teoctist al III-lea, iar preotul paroh împlineşte 43 de ani de preoţie în aceeaşi parohie.

Strana a dat răspunsurile liturgice prin corul mixt al parohiei.

După cuvântul de învăţătură al ÎPS Părinte Pimen, preotul paroh a primit o distincţie de vrednicie din partea comunităţii parohiale pentru întreaga activitate preoţească desfăşurată în Vicovu de Jos, timp de 43 de ani.

Comitetul parohial i-a conferit primarului oraşului o distincţie de apreciere pentru ajutorul acordat bisericii în lucrările de restaurare şi reabilitare.

În colaborare cu toţi credincioşii parohiei, acelaşi comitet parohial a oferit 700 de pachete cu hrană închinătorilor veniţi din alte localităţi.

Biserica parohiei este aşezată în centrul comunei. Are un singur hram, Pogorârea Sf. Duh.

Construit din zid, pe temelie de piatră, locaşul ortodox este împodobit cu un iconostas deosebit, opera pictorului Epaminonda Buceschi.

Praznicarul, paraclisul de vară şi alte construcţii auxiliare întregesc aşezământul parohial. (CRISTI T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: