Guvernul a decis prin OUG reducerea numărului de ministere

 Executivul a adoptat, în şedinţa de ieri, ordonanţa de urgenţă care vizează reducerea numărului de ministere la 16, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, la finalul reuniunii Guvernului. „Al doilea act normativ adoptat în şedinţa de Guvern este OUG privind unele măsuri la nivelul administraţiei publice centrale.

Pe scurt, vorbim despre restructurarea Guvernului, reducerea numărului de ministere la 16 în actualul guvern, care a implicat modificarea mai multor acte normative”, a declarat Ionel Dancă, la finalul primei şedinţe oficiale a noului executiv. Prin urmare, ministerele la care vor fi modificări sunt: Finanţe, Economie, Transporturi, Educaţie şi portofoliul Muncii. Spre exemplu, la nivelul Ministerului Finanţelor este preluat în subordine Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc de la Secretariatul General al Guvernului. Finanţele vor prelua şi Oficiul Naţional pentru Combaterea şi Prevenirea Spălării Banilor. De asemenea, Compania Naţională Loteria Română trece în subordonarea Ministerului de Finanţe, în urma modificărilor prevăzute în OUG, potrivit şefului Cancelariei premierului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: