Eleva Daniela Abramiuc, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, a câştigat concursul de proiecte pentru un monument în memoria deportării evreilor din Bucovina

Eleva Daniela Abramiuc, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, a câştigat concursul de proiecte pentru un monument în memoria deportării evreilor din Bucovina în Transnistria în 1941, destinat elevilor din liceele sucevene.

Daniela Abramiuc va fi premiată vineri, 8 noiembrie a.c., de deputatul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti, Silviu Vexler. Evenimentul va avea loc la Sinagoga Gah din municipiul Suceava, la ora 13.

Potrivit Danei Humoreanu, lucrarea câştigătoare, intitulată „Memoria Holocaustului”, a întrunit cele mai multe voturi.

Membrii juriului au fost: Silviu Vexler, deputatul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic, Sorin Golda – preşedintele Comunităţii Evreilor din Suceava, Robert Schorr – directorul Departamentului Cultură, Artă, Media din cadrul FCER, Ion Lungu – primarul Sucevei, Gheorghe Flutur – preşedintele Consiliul Judeţean Suceava, Mirela Adomnicăi, prefectul de Suceava, Emil Ursu – directorul Muzeul Bucovinei, şi reprezentanţi ai presei locale – Tiberiu Avram (Monitorul de Suceava), Sorin Avram (Radio Top ’91), Cătălina Biholar (Intermedia TV), Tiberiu Bujdei (News Bucovina), Valentin Chidoveţ (Bucovina TV), Mihai Chira (cotidianul Crai nou), Silvia Marcu (Agerpres), Marius Cocoş (Viva FM), Neculai Roşca (Smart Press), Alex Covaşă (Nest TV), Robert Holman (Plus TV), Nicu Amurăriţei (Suceava News), Dinu Zară (StiriSuceava.net), Dan Pricope (Obiectiv de Suceava), Teodora Gîlcă (Radio As) şi ArTiStul (Suceava.media).

Premiul pentru eleva Daniela Abramiuc este o vacanţă de şapte zile în Israel, pentru două persoane, oferită de deputatul FCER Silviu Vexler.

Concursul a fost lansat în această primăvară pentru elevii din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a de la liceele din judeţul Suceava, de către deputatul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Silviu Vexler, şi de Comunitatea Evreilor din Suceava, cu sprijinul logistic al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava şi cu acordul Inspectoratului Şcolar Judeţean. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: