Deputatul PNL Dumitru Mihalescul cere şefului ONJN informaţii privind reglementarea jocurilor de noroc

> El este interesat să afle şi care au fost demersurile făcute pentru interzicerea organizării acestora în proximitatea unităţilor de învăţământ

 Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul a cerut preşedintelui Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), Marius-Sebastian Ionescu, să prezinte ce demersuri legislative a făcut privind reglementarea jocurilor de noroc din România şi privind interdicţia organizării acestora în proximitatea unităţilor de învăţământ

„Personal, ca antreprenor care a clădit de la zero una dintre cele mai competitive afaceri din România, sunt un puternic susţinător al oricărei iniţiative private al cărei scop este licit şi reglementat în acord cu priorităţile societăţii româneşti. Din păcate, însă, slaba reglementare a organizării jocurilor de noroc în România a permis acestui tip de afaceri să se dezvolte în proximitatea şcolilor şi liceelor sau chiar în incinta unor scări de bloc” a spus Mihalescul.

El arată că deşi legislaţia prevede în mod expres interdicţia participării minorilor la jocurile de noroc, plasarea acestora în imediata apropiere a copiilor lângă şcoală sau locuinţă generează fenomene sociale profund negative.

În aceste condiţii, Mihalescul cere preşedintelui ONJN să prezinte ce măsuri legislative a propus Guvernului, astfel încât să se descurajeze sau chiar să se interzică organizarea de centre de jocuri de noroc în aproprierea şcolilor, liceelor sau a spaţiilor de locuit.

Totodată, el cere informaţii privind controalele întreprinse cu privire la verificarea modului în care minorilor le este efectiv interzisă participarea la jocuri de noroc, direct sau prin interpuşi majori.

„Ce măsuri specifice aţi luat astfel încât minorii să nu participe la jocuri de noroc în mediul online? Ştiţi foarte bine că singurul filtru împotriva accesului minorilor pe internet îl reprezintă o întrebare de tipul «ai peste 18 ani?», restricţie care poate fi evitată chiar şi de un copil de 7 ani” a mai cerut parlamentarul sucevean.

Mai mult, Mihalescul a cerut acestuia să precizeze dacă nu ar fi oportun, din perspectivă economică şi socială, ca operatorii de jocuri de noroc să îşi desfăşoare activităţile exclusiv în zone turistice foarte bine definite (staţiuni montane sau pe litoral) pentru a descuraja apariţia fenomenului dependenţei de jocuri de noroc, mai ales că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a inclus această dependenţă în categoria adicţiilor.

Deputatul a precizat că un astfel de model de organizare a jocurilor de noroc este regăsit în majoritatea statelor dezvoltate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: