Culmea României

Alegere. De treci codrii de aramă, nu te costă niciun ban. De treci pragul de la crâşmă, dai salariul pe un an.

Aripă. „Iubirea!? Este aripa dăruită de Dumnezeu sufletului pentru a urca la el.” (Michelangelo Buonarotti)

CFR. Călătorii unui tren care a ajuns la timp în Gara de Nord au mai stat 3 ore în vagoane. Din obişnuinţă!

Coincidenţă. O informaţie inedită, via Igor Butnaru: Ceauşeştii au fost prinşi lângă Târgovişte, la Ulmi, aceeaşi localitate în care tânărul Nicolae fusese arestat pentru prima dată în viaţă, adolescent fiind, după care a fost condamnat în procesul de la Braşov! Roata vieţii…

Comunism. „Veneraţia faţă de victimele comunismului nu trebuie să ia doar forma lacrimii, a florilor depuse şi a liniştii necesare reculegerii, ci a unei cercetări active, din care să reiasă caracteristicele istorice ale fenomenului totalitar. Suferinţa noastră trebuie studiată şi cunoscută de noi înşine, dar şi de alţii, pentru că lacrimile se zvântă, florile se ofilesc, dar documentele rămân şi ele se transformă în istorie.” (Romulus Rusan)

Dacia. Culmea României: Să ai o Dacie înmatriculată în Bulgaria.

Dentist. I-am spus dentistului meu că mi s-au îngălbenit dinţii. Sfatul lui a fost să-i asortez cu o cravată maro…

Divorţuri. Statistică îngrijorătoare! Potrivit datelor oficiale ale Ministerului Justiţiei, în 2018 s-a înregistrat o cifră record de divorţuri în Ucraina. Numărul divorţurilor pronunţate anul trecut a fost de 53.861. Pentru comparaţie, în 2017 au fost parafate 33.169 de divorţuri, în 2016 – 35.463, în 2015 – 34.230 şi în 2014 – 38.377. Totodată, sursa citată scrie că, în 2018, în Ucraina au fost înregistrate 229.000 de căsătorii, cu 20.000 mai puţine decât în 2017.

Donaţie. Mi-ar plăcea mult să putem dona kilogramele noastre celor aflaţi în nevoie.

Egalitate. Între bărbat şi femeie trebuie să fie egalitate. Ea se căsătoreşte cu el, iar el face tot restul pentru ea.

Fecioară. Care fecioară nu crede că cel dintâi bărbat care-i zâmbeşte nu-i ursitul său? (M. Sadoveanu)

Jumătate. Îmi caut jumătatea. Nu ştiu pe unde e. Offf… şi era de prună!

Leac. „Ai început să cheleşti? Nu mai poţi să-ţi închei şireturile la pantofi din cauza burţii? Ai cocoşelul mic? Atunci ai nevoie de un Porsche!” (Anonim)

Ludens. „Ai impresia că un copil nu face nimic important în primii săi ani de viaţă? Cum aşa? Să fii fericit înseamnă… chiar… nimic? Să nu faci altceva toată ziua decât să sari, să te joci şi să fugi, liber, cât te ţin puterile? Niciodată în viaţă nu vei mai fi atât de ocupat.” (Jean-Jacques Rousseau)

Oraş. Vâlcovul, „singurul oraş din Europa unde se produce caviar” (scria Patrick Leigh Fermor în 1935) a fost întemeiat în 1746 de un grup de lipoveni veniţi din Rusia, pe locul satului moldovean părăsit Gura Lupului. Turcii l-au recunoscut ca „localitate” în 1762. În 1812, orăşelul a trecut în stăpânirea Rusiei, iar între 1856 şi 1878 a făcut parte, în mod succesiv, din principatul Moldovei, Principatele Unite şi România, revenind apoi la Rusia ca urmare a Tratatului de la Berlin. În perioada românească din secolul al XX-lea (1918-1940 şi 1941-1944) a făcut parte din judeţul Ismail. După 1944, România a pierdut oraşul în favoarea Uniunii Sovietice. Conform ediţiei româneşti (online) a revistei „National Geographic”, între 1940 şi 1995, din cauza pescuitul excesiv, capturile au scăzut de la 1144 tone la mai puţin de 8 tone. În decembrie 2016, prohibiţia pentru pescuitul sturionilor a fost prelungită cu încă 5 ani.

Perseverenţă. Când eram copil, părinţii mei se mutau adesea dintr-o casă în alta. Dar eu i-am găsit de fiecare dată…

Rampă. „Lui Caragiale nu prea îi plăcea să iasă la rampă. Intr’o seară, când se afla la «Gambrinus», în toiul unei discuţii şi-a făcut apariţia un ziarist, care l-a invita la Teatrul Naţional, unde în seara aceea se reprezenta «Scrisoarea pierdută». Publicul chema stăruitor pe autor. – Maestre, publicul te aclamă, ar trebui să te duci să-i mulţumeşti. Revoltat, Caragiale a bătut cu pumnul în masă: – Şi ce-i mă, dacă mă aplaudă? Lasă-i să aplaude! Cum îţi permiţi să vii să mă superi pe mine, când stau liniştit cu prietenii? În ţara asta, dac’ai scris o piesă de teatru nu mai poţi să bei liniştit o bere! Lasă-mă, domnule, în pace! („Realitatea ilustrată”, Anul XI, No. 542, 9 iunie 1937)

Relaţii. Relaţiile din ziua de azi: el iese la pensie, ea îşi face majoratul!

Sinceritate. 500 femei au fost întrebate al cui sărut este mai dulce: al soţului sau al amantului? 300 au răspuns „al soţului”, 200 au răspuns „al amantului”. Niciuna n-a răspuns „nu ştiu”!

Televizor. Cu cât mai performante sunt televizoarele, cu atât mai proaste devin televiziunile.

Transfer. „Există o cale de a transfera banii mai rapid decât transferul electronic. El se numeşte mariaj.” (J. H. McGavran)

Zi. Cea mai bună modalitate de a-ţi aminti ziua de naştere a soţiei este să o uiţi o dată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: