Bătrânul stadion Areni ar urma să fie modernizat cu investiţii de 10 milioane de lei

>„Nu cred că Guvernul ne va da bani să facem sală polivalentă şi un alt stadion, în acelaşi timp” a declarat primarul Ion Lungu, adăugând că va fi instalată şi o nocturnă de peste 6 milioane de lei >În 2014, CL a aprobat construirea unui nou stadion cu 15.000 de locuri în tribune eliptice acoperite, cu instalaţie de nocturnă şi dotări la cerinţele UEFA >Stadionul Areni a fost amenajat prin muncă patriotică, fiind inaugurat oficial în anul 1963, când s-au finalizat lucrările la tribuna principală

Primăria Municipiului Suceava va achiziţiona o instalaţie de nocturnă pentru iluminarea stadiului Areni, după ce a închiriat una, cu 50.000 de euro, cu prilejul meciului din Cupa României dintre ACS Foresta şi Dinamo Bucureşti. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat că valoarea totală a investiţiei s-ar ridica la 6,34 de milioane de lei, adică la aproximativ 1,33 de milioane de euro. Indicatorii tehnico-economici urmează a fi aprobaţi în şedinţa ordinară din această lună a deliberativului municipal, după care execuţia va fi scoasă la licitaţie.

„Avem pregătiţi indicatorii şi, încă din noiembrie, vom intra cu aceştia în Consiliul Local, pentru a o licita. Este de râsul lumii să nu avem o nocturnă pe stadionul din Suceava. Studiul este făcut, la fel şi devizul general, şi îmi doresc ca, până în primăvară, să avem o nocturnă definitivă” a subliniat Lungu. Pe de altă parte, edilul-şef a anunţat că, în urma discuţiilor cu viceprimarii şi specialiştii executivului, s-a luat decizia declanşării demersurilor de modernizare a stadionului Areni. Astfel, în bugetul local pentru anul 2020, va fi prinsă o sumă de 10 milioane de lei, o parte a peluzei de la intrare fiind parte a proiectului de amenajare a parcării supraetajate de lângă sediul Primăriei. Şeful administrativului local a arătat că va merge la proaspăt instalatul executiv din Capitală pentru finanţarea, în anul care vine, a proiectului sălii polivalente, el exprimându-şi îndoiala că va fi susţinută financiar şi construirea unui stadion nou.

„Vor avea loc lucrări de consolidare şi montare de noi scaune, cu această sumă putându-se face un stadion cochet. La nivel de iarbă, acesta arată foarte bine, iar, ca să fim realişti, nu cred că Guvernul ne va da bani să facem sală polivalentă şi un alt stadion, în acelaşi timp” a declarat Ion Lungu.

Stadionul Areni a fost amenajat prin muncă patriotică, fiind inaugurat oficial în anul 1963, când s-au finalizat lucrările la tribuna principală, prevăzută, la parter, cu vestiare pentru sportivi. În cadrul unei campanii de controale, lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava au depistat existenţa de avarii structurale şi nestructurale la tribunele şi construcţiile anexe de pe lângă opt obiective de acest fel, trei dintre acestea fiind din municipiul Suceava, respectiv stadioanele Areni, Unirea şi Iţcani.

Reamintim că, în octombrie 2014, consilierii locali au aprobat realizarea obiectivului de investiţii „Stadion sportiv în municipiul Suceava”.

Noul stadion polisportiv ar fi avut o capacitate de 15.000 de locuri în tribune eliptice acoperite, dotat fiind cu instalaţie de nocturnă şi toate facilităţile impuse de normele europene şi internaţionale aflate în vigoare la momentul actual.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: