Accident de muncă în Suceava

> Un angajat al unei societăţi comerciale specializate în colectarea deşeurilor a ajuns pe masa de operaţie cu multiple plăgi

Un sucevean de 60 de ani a ajuns pe masa de operaţie după ce a suferit un accident de muncă. Iniţial, el a relatat medicilor că a fost accidentat după ce a căzut dintr-o căruţă în timp ce colecta fier vechi. Ulterior însă, bărbatul a recunoscut că a minţit, pentru a nu crea probleme firmei la care este angajat.

Marţi dimineaţă, bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava. El a relatat cadrelor medicale că, în timp ce se afla la strâns de fier vechi, a căzut din căruţă. Suceveanul a fost diagnosticat cu „plagă contuză coapsă stângă, inghinal stâng, scrot stâng, prin cădere accidentală din căruţă”.

Ulterior însă, în aceeaşi zi, bărbatul a relatat membrilor familiei că leziunile suferite au survenit când ce se afla în curtea Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă”, din municipiul Suceava, şi desfăşura activităţi specifice funcţiei pe care o îndeplineşte în cadrul unei societăţi comerciale specializate în colectarea deşeurilor menajere.

Ca urmare a leziunilor suferite, bărbatul a fost supus unei intervenţii chirurgicale, motiv pentru care nu a putut fi audiat de poliţişti cu privire la evenimentul produs. Însă a declarat verbal că iniţial a relatat cadrelor medicale că a căzut din căruţă pentru a nu crea probleme firmei la care lucrează.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „vătămare corporală din culpă”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: