Ajunsă în Cartea Recordurilor pentru organizarea celui mai mare festival de pizza din lume

Suceveanca Luiza Achitei îi învaţă pe tunisieni să prepare cea mai bună pizza italiană

Suceveanca Luiza Achitei, cea despre care am relatat că a intrat în Cartea Recordurilor pentru organizarea celui mai mare festival de pizza din lume, a ajuns recent în Tunisia, unde îi învaţă pe localnici să pregătească o pizza ca la carte.

Luiza ne-a mai relatat că a fost invitată să participe la primul campionat de pizza organizat în Tunisia.

„Cei din Tunisia ne-au rugat să mergem să îi învăţăm nu doar reţeta de pizza tipică italiană, dar şi normele de bază, atât pentru obţinerea unui aluat tradiţional italian, cât şi cele de igienă şi conservare a produselor. Această colaborare va fi un prilej pentru elevi din Tunisia de a învăţa tainele meseriei de pizzaiolo” a declarat suceveanca stabilită în Italia.

Luiza Achitei se mândreşte că a ajuns în Tunisia alături de cei mai importanţi specialişti în domeniu din Italia, precum Alessandro Ceci, Mauro Ianucci şi Bruno Brunori. Potrivit Luizei, aceasta este „o experienţă minunată, care va crea în viitor multe lucruri importante”.

Amintim că Luiza Achitei este originară din Suceava, dar locuieşte de peste 20 de ani în Italia, unde şi-a deschis o şcoală de pizza. Anul acesta, Luiza a intrat în Cartea Recordurilor pentru organizarea celui mai mare festival de pizza din lume (Festa della Pizza), care a avut loc la Roma şi la care au participat peste 1000 de persoane. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: