Membri ai SGRSV au participat la o mobilitate desfăşurată în Croaţia

Societatea de Geografie din România – Filiala Suceava (SGRSV) a derulat, în perioada 21-25 octombrie a.c., al treilea flux de mobilităţi în cadrul proiectului Erasmus K104 intitulat „Interese comune pentru dezvoltarea profesională durabilă”. Prof. dr. Marcel Porof şi prof. Magda Grigoraş, în calitate de membri şi formatori ai SGRSV, selectaţi în urma apelului lansat în data de 25 iulie 2018, au participat la cursul  “Comunicarea interculturală în educaţie”, organizat de Institutul DOREA din Cipru şi desfăşurat la Split, Croaţia.

Cursul a oferit participanţilor oportunitatea de a-şi dezvolta abilităţile, cunoştinţele şi competenţele privind educaţia interculturală, necesare pentru a lucra ca formator, cu persoane diferite. Un aspect important a fost să înţeleagă influenţa culturii asupra îmbunătăţirii abilităţilor de comunicare interpersonală.

Întreaga activitate, foarte bine structurată şi bazată pe workshopuri, discuţii şi învăţare colaborativă, a dat posibilitatea participanţilor să înveţe, să exprime propria opinie şi să realizeze astfel obiectivele cuprinse în proiectul iniţiat. Desfăşurat într-un spaţiu de mare valoare istorică şi specificitate naturală, mobilitatea a oferit participanţilor şi ocazia de a studia în mod direct aceste elemente, de a descoperi multe aspecte interesante.

 După programul cursului, au putut fi analizate şi admirate arhitectura şi arta oraşului Split, fost oraş veneţian, stăpânit de Veneţia de prin secolul XIV şi până în 1797, dar al cărui centru vechi s-a dezvoltat în palatul construit de împăratul roman Diocleţian, în perioada 295-305 d. Hr., astăzi înscris pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Alte oraşe de pe coasta dalmată, încărcate de istorie (Dubrovnic, Zadar, Trogir), sunt dovada patrimoniului cultural integrat într-un spaţiu natural deosebit.

Peisaje unice şi elemente naturale spectaculoase au fost descoperite în Parcul naţional „Plitvice”, aflat în patrimoniul UNESCO, cu o suprafaţă de 29.000 ha, şi în Parcul naţional „Krka”, cu 860 de specii de plante şi animale endemice şi forme deosebite de relief dezvoltat pe calcar, în special cascade.

Participarea membrilor SGRSV la acest proiect conduce la dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei şi deschide calea unor colaborări viitoare pe plan naţional şi internaţional. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: