Cinci copii dintr-o grupă a unei creşe din Suceava, internaţi la SJU cu gastroenterită cu rotavirus

> Activitatea creşei a fost suspendată de DSP Suceava pentru curăţenie şi dezinfecţie

Cinci copii, colegi de grupă la creşă, au fost internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu gastroenterită cu rotavirus, boală digestivă extrem de contagioasă, specifică copiilor, care apare îndeosebi în sezonul rece, a anunţat, ieri, directorul executiv al DSP Suceava, Liliana Grădinariu.

Ea a arătat că în acest caz Direcţia de Sănătate Publică Suceava a declanşat ancheta epidemiologică şi că, în urma verificărilor efectuate, reprezentanţii DSP Suceava au recomandat efectuarea curăţeniei generale şi a dezinfecţiei cu o firmă specializată.

„Întrucât aceste operaţiuni nu se pot efectua în prezenţa copiilor, activităţile creşei au fost suspendate pentru 3 zile, cu anunţarea prealabilă a părinţilor. Finalizarea operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie va fi anunţată de DSP Suceava pentru recoltare  de probe de sterilitate” a explicat directorul DSP Suceava.

Potrivit DSP Suceava, gastroenterita cu rotavirus este foarte contagioasă şi extrem de frecventă în primii 2 ani de viaţă.

 Copiii prezintă diaree, febră, vărsături, care pot duce la deshidratare. Pentru a preveni transmiterea virusului, copiii infectaţi cu rotavirus nu trebuie duşi la creşă sau în oricare alt loc unde pot intra în contact cu alţi copii, cel puţin două zile după dispariţia simptomelor.

Virusul se transmite prin preluarea acestuia din materiile fecale infectate pe mâini şi apoi în cavitatea bucală.

DSP Suceava transmite şi măsurile igienice recomandate: > spălarea frecventă a mâinilor, atât în cazul copiilor, cât şi al persoanelor care intră în contact cu aceştia; > încercarea de a limita contactul mână-cavitate bucală; > dezinfectarea periodică a spaţiului de joacă şi a jucăriilor, pentru a se reduce riscul de transmitere a altor infecţii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: