Amenzi de 240.000 de lei pentru nereguli depistate la folosinţele consumatoare şi cele neconsumatoare de apă

> Inspectorii Sistemul de Gospodărire a Apelor au dat şi 19 avertismente, aceştia formulând, totodată,  şi două denunţuri penale

 Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava a organizat şi întreprins, în primele trei trimestre ale anului, 146 de controale planificate şi  143 de controale neplanificate la „folosinţele consumatoare şi cele neconsumatoare de apă”. Verificările s-au axat, conform atribuţiilor instituţiei, pe modul de funcţionare a obiectivelor urmărite, precum şi pe încadrarea intervenţiilor în cauză în prevederile avizelor şi autorizaţiilor de gospodărire a apelor.

Conform directorului executiv Daniel Drăgoi, în primele 9 luni ale anului, ca urmare a activităţilor de constatare a contravenţiilor şi aplicare a sancţiunilor, inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor au dat 11 amenzi, în valoare de 240.000 de lei, şi 19 avertismente. Totodată, inspectorii SGA au formulat şi „două denunţuri penale”. Potrivit lui Daniel Drăgoi, şeful SGA, trei amenzi s-au dat unor persoane fizice care au depozitat deşeuri în albiile apelor curgătoare, cu câte o amendă fiecare alegându-se o societate care nu a respectat măsurile anterioare dispuse pentru dezafectarea unei conducte, o persoană care avea o păstrăvărie fără acte de reglementare şi o persoană care a făcut săpături în maluri fără a solicita şi primi avizul de gospodărire a apelor. Un agent economic sucevean a fost amendat pentru neaplicarea măsurilor dispuse anterior şi extragerea de balast. Amenzi au primit şi o firmă care exploata, fără acte de reglementare, balast din terasa râului Suceava, precum şi o societate comercială care a evacuat ape uzate în râul Dorna. În cele din urmă, o persoană  juridică a primit o amendă pentru funcţionarea unei staţii de sortare fără autorizaţie de gospodărire a apelor, o altă firmă fiind amendată deoarece lucra în albia râului Moldova în lipsa aceluiaşi aviz. Sistemul de Gospodărire a Apelor are ca obiective, printre altele, protecţia, conservarea şi restaurarea resurselor de apă, asigurarea exploatării în siguranţă a lucrărilor din administrare, în vederea evitării întreruperii serviciilor specifice, prevenirii calamităţilor cauzate de fenomenele meteorologice periculoase, dar şi a accidentelor la lucrările hidrotehnice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: