Un sucevean cu costum de nobil transilvănean, tolbă otomană şi arc coreean, în Bucureşti, la Cupa „Şerban Cantacuzino”

Aşa cum v-am anunţat acum câteva zile, artistul plastic sucevean Sorin Baciu a fost invitat să participe la Cupa „Şerban Cantacuzino”, ediţia a VI-a, la tir cu arcul, desfăşurată la Bucureşti, la Hanul lui Manuc, sâmbătă, 2 noiembrie a.c. Întors de la competiţie, el a ţinut să ne ofere câteva detalii „la cald”.

„A fost o competiţie deosebită, care-ţi încearcă din greu abilităţile de arcaş. Cu ocazia asta am aflat cât de dificilă poate fi spargerea unui banal balon. De asemenea, am realizat că modul meu de antrenament are nevoie de nişte modificări substanţiale. Pentru a fi arcaş cu adevărat, trebuie mai mult decât de stat pe loc, într-o poziţie comodă, în faţa unei ţinte.

Am avut surpriza să văd pe propria-mi piele (la figurat, dar şi la propriu, după vânătaia urâtă de pe antebraţ) cum creierul cedează din a mai funcţiona în parametrii normali. Eu ştiam că trag mult mai bine decât am făcut-o acolo. Mă antrenasem la ţinte mici, dar, se pare, nu a fost de ajuns. Natura probelor a făcut dificil să nimeresc ţinte cu mult mai mari. E un concurs solicitant în special psihic.

Mă bucur că prima mea participare la o competiţie de arcaşi a fost Cupa Cantacuzino. Mă bucur pentru şansa de a trage alături de cei mai buni arcaşi tradiţionali din ţară. Mă bucur şi pentru că mi-am atins obiectivul propus obţinând poziţia 23 dintr-un total de 71 de concurenţi.

Lilith, aşa se numeşte arcul meu, a fost «sărbătorită» onorabil, zic eu. În aceste zile de concurs s-a împlinit un an de când am cumpărat arcul şi, practic, am început să mă antrenez”, ne-a declarat Sorin Baciu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: