Primim

Poziţia Consiliului Judeţean al Elevilor cu privire la incidentul ce a avut loc zilele trecute în cadrul orelor de curs, când un elev al Colegiului Tehnic Rădăuţi a fost agresat verbal şi emoţional de un cadru didactic al unităţii de învăţământ.

Consiliul Judeţean al Elevilor Suceava face apel la conducerea Colegiului Tehnic Rădăuţi, solicitând adoptarea unor măsuri privind incidentul ce a avut loc zilele trecute în cadrul orelor de curs, în incinta colegiului.

Este vorba despre cazul unui elev al acestui liceu, care a fost agresat verbal şi emoţional de un cadru didactic al unităţii de învăţământ. Fiind în timpul orei de curs, profesoara i s-a adresat elevului cu insulte, spunându-i totodată că îl urăşte şi cerându-i să se mute la o altă şcoală, motivul invocat fiind că „nu îl suportă”. Condamnăm această atitudine, întrucât este total nepotrivită unui om ce are datoria primordială de a îndruma elevii şi de a fi un model pentru aceştia. Nu este de mirare că elevii nu se simt în siguranţă în cadrul şcolii atât timp cât astfel de întâmplări împiedică afirmarea unui climat educaţional propice. Gândindu-ne la proporţiile pe care acest comportament le-ar putea lua dacă s-ar răspândi în sistemul de învăţământ sau în orice domeniu ce presupune interacţiunea cu alţii, considerăm urgentă luarea unor măsuri pentru remedierea acestei situaţii şi prevenirea altora asemenea. Menţionăm că în cadrul aceluiaşi liceu există probleme referitoare la obligativitatea uniformei şi sancţionarea elevilor care nu o poartă, astfel încălcându-se drepturile şi opinia acestora (387 elevi au semnat pentru introducerea uniformei, iar 649 au semnat împotrivă, precizând că nu îşi doresc sau nu îşi permit achiziţionarea sa).

În lumina acestui eveniment, readucem în discuţie problema învestirii cadrelor didactice cu statutul de autoritate publică şi ne opunem propunerii, considerând că respectul pe care cadrele didactice îl doresc şi care este absolut necesar în actul educaţional nu poate fi reglementat prin lege. Prin adoptarea unei astfel de măsuri riscăm perpetuarea unor comportamente din partea profesorilor precum cel prezentat anterior, în faţa cărora elevii nu au posibilitatea de a se apăra. (RAFAEL BARAC BOLOGA, preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Suceava)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI