Prima şedinţă a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret din municipiul Suceava

> Tinerii au cerut realizarea unui centru municipal de tineret, transport gratuit pentru elevi şi un fond pentru tineret

La iniţiativa viceprimarului Marian Andronache, Primăria Suceava a discutat joi cu tinerii, în prima şedinţă a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret din municipiul Suceava (CCPT), ca urmare a constituirii CCPT prin HCL 194/2017.

La şedinţă au participat reprezentanţi ai ONG-urilor de şi pentru tineret, ai structurilor de tineret ale partidelor politice, un reprezentant al organizaţiilor studenţeşti; reprezentanţi ai Consiliului Local Suceava, reprezentantul Consiliului Judeţean al Elevilor Suceava şi reprezentantul Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Suceava.

Timp de două ore s-au iniţiat discuţii referitoare la problemele tinerilor din municipiu, iar dialogul între tineri şi factorii de decizie a fost asigurat şi prin participarea lui Robert Vasile Ciocan (consilier în cabinetul viceprimarului), a unui reprezentant al instituţiilor de învăţământ superior de stat şi privat acreditate din municipiul Suceava şi a lui Petru Enache, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Suceava.

Următoarea şedinţă va avea loc în data de 7 noiembrie a.c., ora 14, în care tinerii şi factorii de decizie vor căuta soluţii pentru ca centrul de tineret municipal Suceava să fie realizat anul viitor (investiţie asumată prin bugetarea participativă din 2018), fondul de tineret la nivelul municipiului Suceava să existe în 2020 şi să fie utilizat în baza nevoilor identificate ale tinerilor, să se permită accesul tinerilor la terenurile sportive din municipiu, să devină gratuit pentru elevi transportul public local, să fie acordate bursele pentru elevi conform criteriilor din lege şi fără discriminare, să fie acordate premiile promise pentru elevii cu rezultate deosebite la învăţătură şi celor cu rezultate la concursuri şcolare, sportive, să existe o colaborare mai bună între tineri şi autoritatea publică locală şi să se stabilească modul de funcţionare al CCPT-ului din municipiul Suceava (frecvenţa şedinţelor, organizarea secretariatului şi alte aspecte logistice).

„Pentru a face vocea colegilor noştri auzită este necesar să avem un dialog constant şi o comunicare cât mai bună cu autorităţile publice locale. Sperăm ca începând cu ziua de astăzi, prin prisma Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret, elevii din municipiul Suceava să beneficieze de o educaţie mai bună, deoarece problemele şi necesităţile acestora ar trebui să reprezinte un aspect foarte important pentru factorii de decizie locali” a declarat Rafael-Beniamin Barac-Bologa, preşedinte Consiliul Judeţean al Elevilor Suceava.

„Astăzi istoria a fost scrisă prin marcarea începutului întâlnirilor constante dintre tineri şi factorii de decizie locali, pentru care am depus şi continuăm să depunem eforturi consistente, deoarece ne dorim să existe o comunicare directă prin care să fie identificate şi aplicate soluţii practice, astfel încât să se ţină cont de tinerii din municipiul Suceava şi de nevoile acestora” a declarat Vlad-Alexandru Grosar, preşedintele Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Suceava. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: