În 9 luni

O mie de metri cubi de arbori tăiaţi ilegal

> Gardienii silvici au întocmit 27 de sesizări penale, valoarea prejudiciului cauzat prin fapte penale sancţionate de legislaţia silvică fiind de 565.503 lei

Garda Forestieră Suceava a organizat şi desfăşurat, în primele trei trimestre ale anului, 1.125 de controale privind regimul silvic şi circulaţia materialului lemnos, la acestea adăugându-se cele 627 de verificări pentru avize şi aprobări. Inspectorul-şef Mihai Găşpărel informează că, în timpul descinderilor, personalul de control din subordine a constatat 544 de contravenţii, valoarea amenzilor aplicate ca urmare a neregulilor descoperite ridicându-se la 1,93 de milioane de lei. Pe durata verificărilor, gardienii silvici au confiscat, în fizic, 1.397 mc de material lemnos, dintre care 712 mc de lemn de lucru, 340 mc de lemn de foc şi 35 mc de cherestea. Contravaloric, au fost confiscaţi 3.956 mc de masă lemnoasă, respectiv 2.739 mc de lemn de lucru, 628 mc de lemn de foc şi 524 mc de cherestea. Mihai Găşpărel a declarat că s-au făcut 27 de sesizări penale, pentru un total de 565.503 lei, prejudiciu cauzat ca urmare a infracţiunilor săvârşite şi descoperite, volumul arborilor tăiaţi ilegal fiind de 1.013 mc.

Tot în primele 9 luni din 2019, gardienii silvici suceveni au procedat la verificarea a 108 petiţii şi reclamaţii primite pe adresa instituţiei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI