Eurodeputatul liberal Sigfried Mureşan a declarat la Suceava că există bani europeni pentru autostrăzi

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan, care ar putea fi viitorul comisar european pentru Transporturi, a participat, sâmbătă, în judeţul Suceava, la mai multe întâlniri, iar mesajul lui a fost că principalul obiectiv al europarlamentarilor liberali este simplificarea procedurilor pentru absorbţia de fonduri europene şi folosirea fondurilor europene pentru construcţia de autostrăzi.

Siegfried Mureşan a spus că a venit în Suceava la invitaţia preşedintelui Gheorghe Flutur.

„Ne întâlnim des, avem un schimb practic permanent de opinii. Mereu când este ceva în Parlamentul European care are influenţă, impact, asupra Bucovinei, asupra Sucevei, discutăm. De aceea, când preşedintele Flutur m-a invitat în judeţul Suceava, am venit imediat şi primul mesaj pe care l-am transmis la întâlnirile pe care le-am avut la Suceviţa şi la Suceava a fost să mulţumesc colegilor din PNL pentru toată munca pe care au depus-o în campania de succes pentru alegerile europarlamentare şi acum în campania pentru realegerea preşedintelui Klaus Iohannis” a spus Mureşan.

Eurodeputatul a subliniat că, acum, europarlamentarii PNL formează cea mai puternică delegaţie pe care a avut-o un partid românesc în Parlamentul European şi a menţionat că liberalii au mai multe funcţii de conducere decât a avut oricând un partid românesc: preşedintele Comisiei de Industrii, vicepreşedintele Comisiei de Agricultură, vicepreşedintele comisiei de Mediu; iar toate acestea pentru a face lucrurile concrete pe care le aşteaptă românii.

„O temă importantă, tema principală pe care am discutat-o în judeţul Suceava, a fost cum simplificăm absorbţia de fonduri europene şi cum aducem cât mai multe fonduri europene aici, acasă. Am spus aici următorul lucru: preşedintele Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, alături de alţi primari liberali, Emil Boc la Cluj, Ilie Bolojan la Oradea, preşedinţi de consilii judeţene de la Sibiu, Braşov şi din alte colţuri ale ţării sunt exemple vii că se pot atrage fonduri europene şi că se pot construi lucruri concrete pentru oameni” a spus Mureşan.

El a arătat că României i-a lipsit însă un guvern liberal pentru a realiza investiţiile cerute de români.

„Ce ne-a lipsit în ultimii ani a fost un guvern liberal, un guvern capabil să facă la nivel naţional lucrurile pe care preşedintele Flutur le face la nivelul judeţului Suceava. Avem 10,8 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020 pentru mari proiecte de infrastructură, adică pentru autostrăzi. Sunt bani pentru Autostrada Unirii, pentru autostrada care să lege Tg. Mureş de Iaşi, sunt bani să legăm Suceava pe autostradă spre Bucureşti, sunt bani pentru Braşov – Comarnic, sunt bani pentru Sibiu –Piteşti, pentru toate aceste autostrăzi. Avem nevoie doar de două lucruri: de un guvern liberal capabil să atragă aceste fonduri şi de voci puternice, de aici, de la nivel local, care să spună la Bucureşti cât de importante sunt aceste proiecte” a spus Mureşan.

El a arătat că aşa cum face Gheorghe Flutur şi echipa sa pentru Suceava, aşa se vrea ca, începând de anul următor, să avem voci liberale puternice în toată Moldova pentru ca, împreună, în cor, să se reuşească realizarea autostrăzii.

„Autostradă înseamnă investitori, autostradă înseamnă turişti, autostradă înseamnă dezvoltare, autostradă înseamnă locuri de muncă şi autostradă înseamnă creşterea salariilor pentru actualii angajaţi” a spus Mureşan.

El a subliniat că, de aceea, prioritatea zero pentru europarlamentarii PNL este ca şi în următorii ani să fie alocate fonduri europene pentru autostrăzi, iar diferenţa va fi că având un guvern liberal acesta va şi construi autostrada. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI