Aproape 1800 de cazuri de viroză respiratorie şi pneumonie

Aproape 1800 de cazuri de viroză respiratorie şi pneumonie au fost raportate în judeţ în perioada 21-27 octombrie, numărul îmbolnăvirilor fiind în uşoară scădere faţă de intervalul precedent, când s-au raportat 2070 de astfel de cazuri.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în perioada menţionată s-au raportat 1511 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu 45 de internări, cele mai multe îmbolnăviri fiind înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani, cu 477 de cazuri, şi la grupa de vârstă 2-4 ani, cu 271 de cazuri.

În aceeaşi perioadă s-au mai raportat în judeţ 271 de cazuri de pneumonie, cu 49 de internări, cele mai afectate grupe de vârstă fiind 5-14 ani, cu 64 de cazuri, şi peste 65 de ani, cu 52 de cazuri.

De la debutul sezonului rece 2019-2020, în judeţ nu a fost raportat niciun caz de gripă diagnosticat clinic sau confirmat prin analize de laborator. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI