Gheorghe Flutur anunţă tratative cu mai multe firme din nordul Germaniei care intenţionează să-şi reloce activitatea

> Între Bulgaria şi România au ales România, iar între Bacău şi Suceava au ales Suceava, transmite şeful administraţiei judeţene

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a vorbit miercuri, în plenul Consiliului Judeţean, despre participarea delegaţiei Sucevei la Expo Real München şi le-a spus consilierilor judeţeni suceveni că oamenii de afaceri germani sunt foarte conectaţi cu realităţile din România şi că deja sunt unii investitori germani care doresc să deschidă afaceri în judeţul Suceava.

„Sunt investitori care au venit din zona Hamburg la Suceava. Caută relocarea de industrii din nordul Germaniei în România” a spus Flutur.

El a arătat că, potrivit ultimelor discuţii, între Bulgaria şi România ei au ales România, iar între Bacău şi Suceava, au ales Suceava.

„Suntem în tratative. Vor terenuri, vor să investească în diverse domenii: benzi transportoare, instalaţii hidraulice, cărucioare pentru persoane cu handicap şi multe altele. Abia aştept să înfiinţăm parcul industrial şi să începem să fim mai activi, mai ales că echipa de la parc are această misiune, să vină investitori încoace. Perspectiva unei autostrăzi spre estul Europei şi al României deschide calea să-şi reloce industrii” a spus Flutur.

El a menţionat că a participat la discuţii în care unii investitori spuneau clar: „Ani de zile am adus forţa de muncă aici, către capital. Acum să ducem capitalul către forţa de muncă”.

„Este o teorie nouă pe care am văzut-o în vest, în special în Germania, şi cred că trebuie să venim în întâmpinarea lor. Asta nu înseamnă că trebuie neglijată investiţia capitalului autohton, despre care eu sunt de părere că trebuie să aibă prioritate” a spus preşedintele Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Este penibil , cum poti sa minti in asa fel pe fata , sigur pentru ca gaseste ” teren prielnic “.
    Am vazut ce a facut acesti 5 ani liderul lor Iohanis , adica nimic pentru romani, doar aservire totala la fortele obscure antiromanesti care l-au pus in functie !!!!
    La fel si acest personaj care de 20 ani , in special in preajma campaniilor electorale , arunca tot felul de promisiuni mincinoase si dupa cum se vede nu face si nu a facut nimic concret pentru dezvoltarea judetului Suceava !!!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: