Traficanţi de droguri de risc arestaţi preventiv

DIICOT Suceava a derulat o operaţiune ca în filme pentru prinderea lor în flagrant

Operaţiune ca în filme derulată de procurorii DIICOT Suceava pentru prinderea în flagrant a unor traficanţi de droguri de risc şi mare risc. S-a întâmplat la mijlocul acestei săptămâni, când procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Suceava, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a şapte persoane, care acţionau în trei echipe, una a dealerului principal şi două ale intermediarilor acestuia.

Cercetările efectuate în acest caz au fost complexe, dar până la urmă s-a stabilit că inculpaţii au introdus în ţară şi deţinut droguri de risc şi de mare risc, în scopul obţinerii de beneficii materiale prin vânzarea acestor droguri către diferiţi consumatori. În plus, întrucât s-a stabilit că pe parcursul acestei săptămâni dealerul urmează să vândă unei persoane, prin intermediarii acestuia, 500 de comprimate ecstasy, contra sumei de 25.000 lei, organele de urmărire penală au organizat o acţiune de prindere în flagrant, însă a fost nevoie ca aceasta să se desfăşoare separat, inculpaţii acţionând în trei echipe. De fapt, cercetările au stabilit că intermediarii intenţionau inducerea în eroare a cumpărătorului, prin oferirea spre vânzare de comprimate conţinând steroizi, în loc de ecstasy, activitate prin care intenţionau să-i distragă atenţia şi să-l deposedeze prin violenţă de suma de 25.000 de lei, cu care urmăreau să cumpere pentru ei înşişi, de la dealer, cantitatea de 500 de comprimate de ecstasy.

Astfel, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2, la intrarea în municipiul Fălticeni, dealerul principal a fost oprit în trafic, iar cu ocazia controlului efectuat asupra autovehiculului acestuia au fost găsite 516 comprimate de ecstasy, disimulate într-o cutie cu detergent, aflată într-un bagaj. Drogurile proveneau din Olanda şi au fost expediate, prin intermediul unei firme de transport persoane şi colete, de un cetăţean olandez de naţionalitate română, care se afla în autoturism cu inculpatul. De asemenea, asupra olandezului a fost identificată şi cantitatea de 1,02 grame de canabis. Alţi trei intermediari au fost prinşi în flagrant delict într-un autoturism, în timp ce circulau prin municipiul Suceava. „În timpul flagrantului, doi dintre ei au încercat să fugă, aceştia fiind opriţi în trafic, la o intersecţie. În urma acestei acţiuni, au fost găsite asupra celor trei un tub spray superparalizant, 100 de comprimate ce conţin steroizi, trei capsule cu substanţe pulverulente, suspecte a fi psihoactive, un tub spray paralizant şi un grinder cu urme de fragmente vegetale” se arată într-un comunicat DIICOT.

Acţiunii de prindere a traficanţilor i-a urmat un număr de 12 percheziţii domiciliare efectuate la locuinţele a 11 persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc. Cu ocazia acestora au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, opt comprimate de ecstasy, 94 de grame de canabis, opt pliculeţe cu fragmente vegetale ce ar fi canabis, nouă pachete cu foiţe tip OCB, două cântare electronice cu urme de canabis, un bong, o pipă, o tabacheră, şase grindere, două boxuri, un dispozitiv cu electroşocuri, un permis de conducere ucrainean, ce pare a fi falsificat, 51 de telefoane mobile, 65 de cartele SIM, 14 stickuri de memorie, opt laptopuri, un DVR, un micro SD, sumele de 4.800 lei şi 750 euro şi două tablete. Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a două autoturisme.

Suspecţii au fost duşi la audieri, iar, ulterior, pe parcursul zilei de miercuri, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile faţă de opt inculpaţi, între care şi cetăţeanul olandez de naţionalitate română, „pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi introducerea în ţară de droguri de mare risc” mai arată sursa citată. Suportul de specialitate în timpul acţiunilor a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale, fiind realizate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj, lucrătorilor de la Brigada de Operaţiuni Speciale Suceava, IPJ Suceava – Serviciul Rutier, Poliţia Oraşului Solca, precum şi al lucrătorilor IJJ Suceava şi Serviciului Acţiuni Speciale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: