Lucian Harşovschi a reprezentat municipiul Suceava la evenimentul de închidere a proiectelor realizate cu fonduri elveţiene

> Dorim să prezentăm noi proiecte care să beneficieze de finanţare prin acest program de cooperare, a transmis viceprimarul

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a participat, ieri, la Bucureşti, la evenimentul de închidere a proiectelor realizate prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, alături de reprezentanţi ai primăriilor Cluj-Napoca, Arad şi Braşov.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Confederaţiei Elveţiene, între care ambasadorul Arthur Mattli.

Viceprimarul Harşovschi a subliniat că Suceava este primul oraş din ţară care a finalizat cu succes proiectele finanţate din fonduri elveţiene, dar şi singurul care a folosit şi fondurile rezultate din economiile realizate prin licitaţii la proiectele aprobate iniţial.

Municipiul Suceava a accesat două proiecte în valoare de 9,5 milioane de franci elveţieni.

Unul dintre proiecte, în valoare de 6,7 milioane de franci elveţieni, a constat în modernizarea iluminatului public, fiind montate 4.311 corpuri de iluminat, în valoare 29 de milioane de lei.

Potrivit viceprimarului, din economiile făcute la licitarea acestui proiect s-a realizat un proiect suplimentar, de 2,6 milioane de lei, bani cu care au fost montate 7.402 instalaţii de iluminat LED, în 20 de unităţi de învăţământ din municipiul Suceava.

Al doilea proiect cu fonduri elveţiene, în valoare de 2,7 milioane de franci elveţieni, a presupus instalarea a 28 de staţii de încărcare pentru vehiculele electrice, au fost cumpărate 11 autoturisme electrice Peugeot iOn, două furgonete electrice Peugeot Partner, două autoutilitare electrice (o automăturătoare şi o autocisternă), zece biciclete electrice şi o staţie de încărcare aferentă cu panouri solare.

Harşovschi a precizat că din economiile rezultate la acest proiect municipalitatea a cumpărat cinci autobuze electrice pentru transportul public în comun.

„Putem da un exemplu de bună practică referitor la ceea ce facem în Suceava pentru absorbţia fondurilor elveţiene” a precizat Lucian Harşovschi.

El a menţionat că autorităţile sucevene doresc să depună noi proiecte pentru a fi finanţate pe noul program de cooperare între Elveţia şi România.

„Le vom prezenta ideile noastre, după ce vom afla măsurile care vor fi finanţate” a declarat Lucian Harşovschi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: